Nieuws Kempen PACT Notarissen uit Turnhout is fitste team van de provincie

PACT Notarissen uit Turnhout is fitste team van de provincie

PACT Notarissen uit Turnhout is fitste team van de provincie

Een gezondheidschallenge van amper 12 weken is al voldoende om de sportieve fitheid van je medewerkers met liefst 17,2% te verbeteren. Dat blijkt uit de metingen van gezondheids-en motivatiespecialist Ready2improve, het bedrijf van Wouter Goris met hoofdzetel in Sint-Truiden. Hij verzamelde de resultaten bij 742 medewerkers in het kader van de wedstrijd ‘Het Fitste Bedrijf’. Pact Notarissen uit Turnhout won de challenge van alle deelnemende bedrijven uit de provincie Antwerpen.

 

“We hadden het totaal niet verwacht om te winnen, maar we hebben wel ons best gedaan”, zegt notaris Philippe Van Durme. “Tijdens de coronaperiode was het een uitdaging, maar we hebben geprobeerd het groepsgevoel hoog te houden en dat heeft dan toch opgeleverd. We willen samen blijven inzetten op het thema gezondheid en hierrond activiteiten organiseren – dat gaan we volhouden.”

Tijdens de 5de editie van de gezondheidschallenge gingen 40 Vlaamse bedrijven de uitdaging aan, goed voor in totaal 742 medewerkers. De winnaars worden bepaald aan de hand van fitheidsmetingen die de vooruitgang in kaart brengen van verschillende fysieke factoren zoals de BMI, het vetpercentage, de sportconditie en de herstelcapaciteit. Daarnaast wordt er ook naar de evolutie van een reeks mentale elementen gekeken waaronder de vitaliteit, depressieve gevoelens en algemeen welzijn. Na 12 weken worden dezelfde metingen herhaald.

Bij de ongeveer 130 bedrijven en de 3.062 medewerkers die de voorbije vijf edities deelnamen, tekende organisator Ready2improve een gemiddelde verbetering op van de sportconditie met liefst 18,15% en van de algemene conditie met 6,3%. Minstens even spectaculair is het collectieve gewichtsverlies van maar liefst 2 ton. Het vetpercentage van de deelnemers daalde gemiddeld met 4% en de BMI met 1,35%.

En niet alleen het fysieke aspect ging erop vooruit. Ook de mentale vooruitgang is indrukwekkend. Depressieve gevoelens verminderden met 8,85%. De vitaliteit steeg gemiddeld met 6,45% dankzij de challenge en de algemene welzijnsscore schoot de hoogte in met 10,55%.

Wouter Goris, ceo van Ready2improve, is bijzonder tevreden met de resultaten die het Fitste Bedrijf oplevert. “Onze challenge zorgt voor indrukwekkende resultaten bij alle deelnemers”, zegt hij. “Het bewijst dat het echt een must is voor bedrijven om te investeren in de gezondheid van hun medewerkers. Veel bedrijven onderschatten nog de impact hiervan op de teamspirit, concentratie, absenteïsme… Een uitgekiend gezondheidsbeleid is dus niet enkel goed voor de medewerkers, maar levert ook grote voordelen op voor de bedrijven zelf.” Ready2improve wil niet alleen fittere medewerkers. “Gezien de grote nood in deze coronatijden aan mentaal welzijn en veerkracht, lanceerden we recent ook Het Veerkrachtigste Bedrijf, een 6-weken-challenge om de veerkracht van medewerkers te versterken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Heist-op-den-Berg
Heist-op-den-Berg

De juiste prijs, met Robin.

Robin Cuypers, oprichter van adviesbureau STREVER uit Heist-op-den-Berg, lanceerde het allereerste leerplatform voor ondernemers die worstelen met de prijszetting van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer