Nieuws Kempen Partnerschap rolt hybride werkvormen uit

Partnerschap rolt hybride werkvormen uit

Partnerschap rolt hybride werkvormen uit

Brensj, het dochterbedrijf van Ecohuis, biedt samen met Bar d’Office en Housepooling consulting aan bij bedrijven die hybride werkplekken willen implementeren. De drie partners hebben elk een specifieke kennis op dit vlak, en willen samen nieuwe werkvormen promoten.

 

 

Brensj uit Herentals brengt sinds september vorig jaar modulaire woon- en kantoorunits op de markt. Het bedrijf wil zijn klanten intens begeleiden in de transitie naar hybride werkvormen.  Sinds de coronapandemie brengt de intrede van telewerk nieuwe uitdagingen voor werkgevers. “Niet elke werknemer heeft de ideale ruimte om thuis te werken. Zeker op lange termijn bereikt de keukentafel zijn limieten als kantoor”, zegt Leen Beke, business unit manager bij Brensj.

Tuinkantoor

De mobiele eco-unit Brensj is het antwoord op de vraag naar flexibel werken en wonen. “Dat we na corona niet meer elke dag naar een centrale werkplek zullen pendelen of continu van thuis uit zullen werken, is ondertussen duidelijk. Het wordt een ‘en/en-verhaal’ mét flexibele werkplekken: in een coworkingruimte, een knus tuinkantoor, bij collega’s thuis. Met ‘Hybride Werken’ combineer je die opties tot een slim werkplekbeleid.”

Totaalpakket

‘Hybride Werken’ is een initiatief van Brensj, Bar d’Office met coworkinglocaties en Housepooling, dat thuiswerken met collega’s wil promoten. Ze hebben elk hun expertise op het vlak van telewerk, maar geloven sterk in een totaalpakket van werkplekoplossingen.

“We werken samen naar een oplossing op maat van de organisatie. Wij hebben een adviserende rol en kunnen tegelijk de infrastructuur aanbieden”, licht Lorenz Cleymans, oprichter van Housepooling, toe. “Bij ‘Hybride Werken’ kunnen je medewerkers co-worken in een Bar d’Office-locatie, een volwaardig thuiskantoor installeren via Brensj en thuisplekken faciliteren waar collega’s kunnen samenwerken met Housepooling.”

Brensj wil bij potentiële klanten zo veel mogelijk hindernissen wegnemen. Er loopt ook een webinarreeks, in samenwerking met externe partners. Zo bracht sociaal secretariaat Groep S uit Turnhout al een online sessie over de sociale wetgeving rond thuiskantoren.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.