Nieuws Kempen Peeters-Govers opent volgende AH in hartje Borgerhout

Peeters-Govers opent volgende AH in hartje Borgerhout

Peeters-Govers opent volgende AH in hartje Borgerhout

peeters-govers AHMinder dan twee weken na Oud-Turnhout opent Groep Peeters-Govers uit Gierle zijn tweede supermarkt onder de Albert Heijn-vlag. Morgen gaat de compleet verbouwde vestiging in hartje Borgerhout opnieuw open. De vroegere cinema is netjes geïntegreerd en met de bijenkasten op het dak zijn bijzondere plannen.

Peeters-Govers heeft al meer dan 50 jaar een vestiging in de Offerandestraat in Borgerhout. Die startte met een kleine groentewinkel maar breidde door de aankoop van naastliggende panden systematisch uit. Eind jaren ’90 kwam daar de vroegere volksbioscoop Festa bij, waarvan de benedenverdieping mee werd geïntegreerd.

De voorbije drie weken ging de PG-winkel dicht om die volledig om te bouwen naar het nieuwe Albert Heijn-concept. “Als eerbetoon aan de vroegere cinema hebben we op een 10m hoge muur een ontwerp laten maken van een filmposter over één van onze kernwaarden, namelijk het bewust omgaan met voeding”, zegt Jan Peeters van Groep Peeters-Govers. “Mensen kijken op de wand wanneer ze aan de kassa staan aan te schuiven. Verder lieten we een graffitimuur creëren door een plaatselijke graffitikunstenaar.”

Multicultureel assortiment
Het assortiment bestaat uit 12.000 referenties met een uitgebreid aanbod aan Turkse, Marokkaanse en Oosterse producten, naast een halal-aanbod. De winkel is 1.280 vierkante meter groot en wordt daarmee de op één na grootste Albert Heijn-vestiging in Antwerpen. Onlangs werd de PG-vestiging in Deurne gesloten. 6 werknemers maken de overstap naar de nieuwe AH-vestiging, die toegevoegd worden aan de 25 die al actief waren in de Offerandestraat. Er zijn ook 20 nieuwe medewerkers aangetrokken.

Op het dak van de nieuwe vestiging staan bijenkasten. “Wij geloven in het belang van bijen voor ons milieu”, zegt Jan Peeters. “In het voorjaar, wanneer de bijen wakker worden, plaatsen we een webcam in de kasten en projecteren de beelden op een groot scherm zodat de klanten de activiteiten van de dieren kunnen volgen. We gaan de buurt ook oproepen om bloemen te planten. De Antwerpse stadsimker zal er honing slingeren en die zullen we verkopen, samen met honingbier.”

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer