Nieuws Kempen Periskal investeert 2 miljoen in nieuwbouw in Wuustwezel

Periskal investeert 2 miljoen in nieuwbouw in Wuustwezel

Periskal investeert 2 miljoen in nieuwbouw in Wuustwezel

Nieuw_kantoor_PeriskalPeriskal Group investeert 2 miljoen euro in een nieuw kantoorgebouw in het nieuwe KMO-park in Wuustwezel dat vorig jaar door de POM werd ontwikkeld. Het bedrijf is wereldwijd actief in river information services en navigatiesoftware voor de binnenscheepvaart, visserij, kust- en pleziervaart. Voor de bouw doet het een beroep op vanhout.pro uit Turnhout. De nieuwbouw zal plaats bieden aan 35 medewerkers.

Vandaag varen meer dan 14.000 professionele gebruikers en 5.000 pleziervaarders met een Periskal-navigatiesysteem aan boord. Hiermee is Periskal, opgericht in 1990, uitgegroeid tot de grootste speler op dit domein in Europa. Periskal levert tevens wereldwijd oplossingen aan diverse overheden voor het volgen van schepen en controleren van het scheepvaartverkeer.

Zeekaart
Door het succes is er nood aan een nieuw kantoor en aangepaste werkplaatsen. Om het project gestalte te geven werd een beroep gedaan op het architectenbureau van Reginald Schellen. Bezoekers worden door een marineblauwe wand van buiten naar binnen begeleid en zo meteen ondergedompeld in de maritieme wereld. Deze ervaring wordt nog versterkt door een levensgrote wereldkaart waarop elke zee terug te vinden is.

Net deze week heeft Periskal een aantal Indische ambtenaren op werkbezoek voor de pre-oplevering van een controlesysteem op de Ganges-rivier. Verder onderhoudt het bedrijf voor de Franse overheid het volledige netwerk voor het volgen van schepen op de binnenwateren in Frankrijk en onderhoudt een soortgelijk netwerk in Polen voor de Poolse overheid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer