Nieuws Kempen Peugeot Park Motors en IZEN gaan samen klanten informeren

Peugeot Park Motors en IZEN gaan samen klanten informeren

Peugeot Park Motors en IZEN gaan samen klanten informeren

Peugeot Park Motors gaat een partnerschap aan met IZEN uit Lille, om klanten te informeren die een overschakeling naar elektrisch rijden overwegen. IZEN is sinds 2019 een onderdeel van VINCI Energies in België, dat zich richt op slimme energie. Het bedrijf met vestiging in Lille bouwt solar carports, installeert laadpalen en ondersteunt Peugeot  Park Motors nu ook bij het informeren van de EV-klanten. “We kijken hiervoor naar de total cost of ownership, de gunstige fiscaliteit, de expertise van slim laden en de installatie van laadpalen. Zo willen we zowel particulieren als bedrijven ondersteunen in hun zoektocht naar informatie en ontzorging omtrent elektrische mobiliteit”, zegt Dennis Obbels, verkoopsmanager bij Peugeot Park Motors.

 

 

IZEN en Peugeot Park Motors Turnhout adviseren EV-gebruikers om slimmer om te gaan met hun energie. Er wordt een breed scala van ‘tips & tricks’ aangereikt, vooral gericht op efficiënter laden en gebruiken van laadpalen en batterij. “Elektrische wagens zijn duurder in aankoop en leasing als een gelijkaardige wagen op fossiele brandstoffen, maar als we gaan kijken naar de ‘total cost of ownership’ zijn deze wagens goedkoper,  zowel voor werkgever als werknemer”, zegt Geert Nuyts van Peugeot Park Motors.

“De elektrische transitie moet gaan plaatsvinden, en dat heeft een impact voor bedrijven en particulieren. We willen onze klanten breed informeren, en de samenwerking tussen 2 lokale spelers is hiervoor ideaal.” Peugeot Park Motors maakte al een podcast over het thema, met als titel ‘Nooit Meer Naft Kopen’. “Die hebben we opgenomen in de showroom zelf, en is positief onthaald geweest.” Voor Obbels is elektrisch rijden intussen een evidentie, en de samenwerking met IZEN moet het gegeven ook voor klanten concreter maken. “Veel mensen hebben zonnepanelen op hun dak, en nu het voordeel van de terugdraaiende teller wegvalt, vragen mensen zich af wat ze met de overtollige stroom kunnen doen. Een elektrische auto is in sé een batterij. Door mensen goed te informeren, kunnen ze beter de link leggen.”

Peugeot Park Motors is al meer dan 50 jaar gekend als lokaal autobedrijf. “We proberen sterk te verduurzamen. We kregen pas ook groen licht van Voka om het traject voor de charter ‘Duurzaam Ondernemen’ te mogen beginnen. Als autogarage zijn we hier pionier in”, aldus Obbels. Zelf is hij al enkele jaren bezig met een zoektocht naar duurzame mobiliteitsoplossingen zoals autodelen en elektrificatie.

IZEN onderneemt vanuit een duurzame visie, met de missie om 100% slimme energie voor iedereen beschikbaar maken. Het bedrijf uit Lille zet in op hernieuwbare energietechnologieën en werkt zowel voor de B2C als voor de B2B markt. Samen met een team van 170 medewerkers zetten ze zich hier al meer dan 32 jaar voor in.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer