Nieuws Kempen PFL als eerste genomineerd voor Voka Prijs Ondernemen 2020

PFL als eerste genomineerd voor Voka Prijs Ondernemen 2020

PFL als eerste genomineerd voor Voka Prijs Ondernemen 2020

BEERSE- PFL, dat onder meer dat audiovisuele ondersteuning verzorgt bij evenementen, is genomineerd voor de Prijs Ondernemen 2020 van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Dat betekent dat PFL de kandidaat is vanuit onze regio voor de Prijs Ondernemen die op 17 september wordt uitgereikt. In totaal dingen 9 bedrijven mee naar die prijs.

De komende weken reikt elke Voka-Lokaal afdeling een award uit aan een bedrijf uit de eigen regio.  Voor de regio Midden Kempen is PFL als winnaar uit de bus gekomen. De award werd overhandigd door Koen Van den Brande, voorzitter van de afdeling. PFL is meteen ook genomineerd voor de Prijs Ondernemen. De winnaar daarvan maakt Voka op 17 september bekend.

“Hier word ik heel gelukkig van. En ook heel nederig”, zegt Dominic De Gruyter, zaakvoerder van PFL.

Dominic De Gruyter

“Dit is een eresaluut voor mijn team dat al 20 jaar lang dag in dag uit klaar staat en zo PFL heeft laten groeien tot de groep die we vandaag zijn.”

Holding

PFL uit Beerse bestaat al meer dan 20 jaar. Het is intussen uitgegroeid tot een groep. Naast PFL, maken ook Abbit, (internationale marktleider virtuele events), Wimec, en Gr8t deel uit van de groep. Wimec is het event center in het Wurthgebouw in Turnhout dat PFL onlangs heeft overgenomen. Gr8t is het jongste merk in de PFL-groep. “Gr8t is een belevingsbedrijf”, licht Dominic De Gruyter toe. “We deden in het verleden al geregeld events in bepaald thema, bijvoorbeeld een feest in Parijse stijl, of in Tiroler stijl. Met Gr8t kunnen we dat nu een duurzame structuur geven. We gaan bijvoorbeeld materialen stockeren, zo kunnen we een reeks concepten aanbieden die op stock staan. Hele deze operatie past in een ruimere doelstelling die we enkele jaren geleden al hebben uitgezet om een holding te worden en van onze activiteiten aparte ‘brands’ te maken.”

Sterker uit Corona

Enkele weken geleden kon u bij Made In Kempen ook al lezen dat PFL in augustus zijn eerste buitenlandse vestiging opent, in Barcelona. Het Kempens bedrijf heeft zich al met al goed weten te redden doorheen de coronacrisis, al heeft die ook hier rake klappen uitgedeeld.

“Onze sector is heel erg getroffen door corona. Sinds de lockdown tellen we voor meer dan 1 miljoen euro annuleringen. 21 van de 45 medewerkers zitten op dit moment in tijdelijke werkloosheid”, rekent De Gruyter. “Mijn grootste zorg was dat mijn team uiteen zou vallen door corona. Dat is gelukkig niet gebeurd. We hebben onze jarenlange ervaring met virtuele meetings snel kunnen valoriseren.

online meeting van PFL/Abbit

En ondanks de crisis zijn we blijven investeren. Zo hebben we een school opgericht voor onze medewerkers, doen we overnames, investeren we in marketing en hebben we ons volledige magazijn gedigitaliseerd. Wij zullen sterker uit deze crisis komen.”

Stemmen voor Prijs Ondernemen

Doorheen juni maakt Voka via social media en de eigen website elke dinsdag en donderdag een Voka Lokaal-winnaar bekend.  Vanaf 1 juli 2020 kan iedereen dan zijn stem uitbrengen via  https://www.voka.be/prijs-ondernemen.

Op die manier kan iedereen het bedrijf in de eigen regio een duwtje in de rug geven, richting de finale. Een vakjury neemt de eindbeslissing en op 17 september wordt bekend gemaakt wie dit jaar de winnaar wordt van de Prijs Ondernemen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.