Nieuws Kempen Pharma & Care investeert miljoenen in geconditioneerd transport

Pharma & Care investeert miljoenen in geconditioneerd transport

Pharma & Care investeert miljoenen in geconditioneerd transport

pharma & carePharma & Care uit Turnhout heeft enkele miljoenen euro’s geïnvesteerd in het kader van de Good Distribution Practices (GDP) richtlijnen voor de correcte distributie van medicijnen en aanverwante producten. Het gaat om de aanpassing van 53 vrachtwagens voor geconditioneerd transport die werden uitgerust met twee compartimenten: een met een temperatuur tussen 2 en 8°C en een ander tussen 15 en 25°C. Daarnaast kreeg het personeel trainingen op het gebied van GDP en hygiëne, en werd geïnvesteerd in koelfaciliteiten op de vestiging.

De onderneming transporteert farmaceutische producten in heel België en bestaat dit jaar 25 jaar. Onder de vlag van PostNL Pharma & Care is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in de farmaceutische distributie.

Dagelijks vertrekken zo’n 58 vrachtwagens en 54 bestelwagens vanuit Turnhout naar zorgcentra, ziekenhuizen, apotheken, groothandelaars of gespecialiseerde bedrijven. Aan boord zijn medicijnen, medische hulpmiddelen of medische apparatuur. “Samen met ons team van 250 vaste medewerkers zorgen wij er dagelijks voor dat de farmaceutische distributie naar onze klanten in goede banen wordt geleid”, vertelt Pieter Lemstra, operationeel directeur Pharma & Care.  “De expertise die we gedurende 25 jaar hebben opgebouwd, vertaalt zich in een gespecialiseerde, op maat gemaakte dienstverlening binnen de gezondheidssector.”

Strenge richtlijnen
“Onze klanten moeten kunnen rekenen op een snelle levering en perfecte conditionering van hun goederen en dat is voor ons topprioriteit. Om dit te kunnen waarborgen, werken wij volgens de GDP-normen van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten dat richtlijnen vastlegt voor de opslag en het transport van medicatie”, zegt Pieter Lemstra.

Voor het vervoer van farmaceutische producten gebruikt PostNL Pharma & Care transport dat volledig beschermd en gecontroleerd wordt met mogelijke conditionering en dat voldoet aan strenge sorteringsnormen. Zo mogen medische goederen niet samen met andere goederen vervoerd worden. De GDP-normen leggen ook hoge hygiënische omstandigheden en monitoring van de temperaturen op. Klanten van Pharma & Care kunnen elke stap van het proces controleren en op deze manier verzekerd zijn van de kwaliteit van het transport.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer