Nieuws Kempen Pictogrammen van Kern02 wereldwijd verspreid

Pictogrammen van Kern02 wereldwijd verspreid

Pictogrammen van Kern02 wereldwijd verspreid

Christophe Heylen en Els Bauwelinck van Kern02 uit Rijkevorsel zijn genomineerd voor een Henry Van de Velde Award 22. Vorige week kreeg het Kempense designduo het bericht dat ze geselecteerd zijn in de categorie Graphics. Het grafisch bureau ontwierp in opdracht van IT-leverancier Cisco een reeks eenvoudige, inclusieve iconen waarvan de stijl bewust sober, eenvoudig en abstract gehouden werd. De grafisch consistente stijl van de iconen groeide intussen uit tot de corporate product-iconenstijl van Cisco.

 

De Henry van de Velde Awards zet jaarlijks projecten, producten en diensten met opmerkelijk design in de kijker. Er zijn 9 categorieën met in totaal meer dan 400 inzendingen. Een professionele jury boog zich over de kandidaten en hun projecten. Tijdens de uitreiking op 8 februari 2022 worden de winnaars bekendgemaakt in Bozar in Brussel. En een van die kanshebbers is het designbureau Kern02 uit Rijkevorsel.

“Kempisch chauvinisme.”

“Samen met technologiebedrijf Cisco ontwikkelden we kleine iconen die wereldwijd op hun nieuwe hardwareproducten worden gebruikt. We werkten hiervoor altijd rechtstreeks met een team in het hoofdkantoor van Cisco in Silicon Valley in de VS.” In 2011 besloot Cisco iconen in plaats van woorden te plaatsen bij de aansluitingen van hun producten. “Iconen zijn universeel en taaloverschrijdend. Zo worden de producten minder taalgevoelig en hoeven er minder verschillende versies bedrukt worden. Het is niet alleen gebruiksvriendelijker, maar ook duurzamer”, zegt Els Bauwelinck van Kern 02. De iconen zijn zeer klein (3 mm) en worden rechtstreeks op de plates gedruk. Ze geven de betekenis weer van de verschillende aansluitingen, poorten en cards op de nieuwe Cisco producten.

“Ons ontwerpproject verschijnt wereldwijd op Cisco producten. Het idee dat onze iconen dus de wereld rondreizen en op heel veel plaatsen zichtbaar zijn, is een fijne gedachte.”
Wie de Public Gold Award wegkaapt, ligt nog niet vast. “Hier kan iedereen ons nog bij helpen, en we hopen natuurlijk op wat Kempisch chauvinisme.” Stemmen kan via de website van de Henry Van de Velde Awards.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.