Nieuws Kempen Pidpa biedt landbouwers opnieuw gratis water

Pidpa biedt landbouwers opnieuw gratis water

Pidpa biedt landbouwers opnieuw gratis water

HERENTALS/WESTERLO/BALEN – Pidpa, bekend als producent en verdeler van kraanwater, stelt gratis water uit de Kempense productiecentra ter beschikking van Landbouwers. Die moeten wel reserveren om het water te komen ophalen.

Drinkwatermaatschappij Pidpa staat in voor het kraanwater in zowat de hele provincie Antwerpen en heeft zijn maatschappelijke zetel in Grobbendonk. Nu er weer een periode van droogte aan zit te komen, zal Pidpa opnieuw gratis water ter beschikking stellen van landbouwers. Het gaat om spoelwater dat is gebruikt om zuiveringsinstallaties te reinigen.

“Het water, dat Pidpa gebruikt om haar waterzuiveringsinstallaties te spoelen, wordt steeds geïnfiltreerd in de ondergrond om zo de grondwatervoorraden opnieuw aan te vullen”, laat Pidpa weten. “In periodes van langdurige droogte of warmte zijn landbouwers vaak op zoek naar extra water om hun gewassen te besproeien. Pidpa wil hen hierbij helpen en stelt gratis haar spoelwater ter beschikking op waterproductiecentra en dit tot zover de voorraad strekt.”

Voorlopig geldt dit alleen voor de waterproductiecentra van Balen, Herentals en Westerlo.

Landbouwers kunnen via de website van Pidpa een aanvraag voor het water indienen. Het irrigatiewater afhalen kan alleen op reservatie omdat de waterproductiecentra niet zomaar toegankelijk zijn om veiligheidsredenen.

Meer info via deze link.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.