Nieuws Kempen Plannen voor winkelcentrum bij ’t Kuipje Westerlo

Plannen voor winkelcentrum bij ’t Kuipje Westerlo

Plannen voor winkelcentrum bij ’t Kuipje Westerlo

Voetbalclub Westerlo en de Hasseltse projectontwikkelaar Kolmont hebben plannen klaar die resulteren in Vrijetijdspark ’t Kuipje. Ze werden voorgesteld aan een publiek van geïnteresseerden en moeten wonen, werken en recreatie samenbrengen.

De eerste gesprekken tussen beide partijen dateren van 3 jaar geleden. Aanleiding was de uitbreiding van de sportterreinen en het creëren van meer parkeergelegenheid. Daarvoor wordt gekeken naar een terrein voor de jeugdterreinen dat nu wordt bewerkt door een landbouwer.

Winkels en kantoren
Na een herschikking van parkings en voetbalvelden is het de bedoeling om hier een nieuwbouw te zetten met op het gelijkvloers plaats voor grootschalige winkels en eventuele kantoorruimten. Op de eerste verdieping is er ruimte voor bijvoorbeeld een binnenspeeltuin en verschillende sportfaciliteiten of zelfs een indoor-voetbalterrein. In het ontwerp is plaats voor 650 parkeerplaatsen die voor zowel het voetbal als voor de winkels kunnen worden gebruikt.

Vooraleer de eerste schop in de grond gaat, moet een Ruimtelijk Uitvoeringsplan worden opgemaakt en een bouwvergunning worden afgeleverd. De projectontwikkelaar hoopt in 2022 het hele project klaar te hebben. Het Westelse schepencollege woonde de presentatie bij, maar nam voorlopig nog geen standpunt in.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer