Nieuws Kempen Plantiful: online verkoop planten gestegen, maar kwekers blijven zitten met overschotten

Plantiful: online verkoop planten gestegen, maar kwekers blijven zitten met overschotten

Plantiful: online verkoop planten gestegen, maar kwekers blijven zitten met overschotten

WESTERLO – Plantiful.be, een Kempense webshop in vetplanten en cactussen, voelt een sterke stijging in de online verkoop van binnenhuisplanten. Helaas is dat niet voldoende om de problemen bij de kwekers op te lossen, stelt zaakvoerder Bas Goedemé.

Het voorjaar is gewoonlijk de periode waarin tuincentra en plantenkwekerijen op volle toeren draaien. Maar ook in deze sector zijn door de coronacrisis de kaarten flink door elkaar geschud. Dat maakt dat kwekers nu met een overaanbod zitten, dat ze maar moeilijk kwijt geraken. “Wij hebben sinds de quarantaine wel een significante stijging gezien in de verkoop op onze webshop”, zegt Bas Goedemé van Plantiful.be. “Dat helpt die kwekers een beetje om hun stock kwijt te geraken,  maar het blijft uiteraard maar een druppel op een hete plaat.“

Plaatsgebrek

Omdat de planten nu op zijn best zijn qua kwaliteit voor verkoop, willen kwekers ze liever niet stockeren tot na de crisis. Bovendien gebruikt de kweker normaal de vrijgekomen plaats in de serres om de plantjes voor volgend seizoen al klaar te maken. Deze crisis heeft dus niet alleen financieel, maar ook operationeel gevolgen.

Bas Goedemé

“We bieden nu een groot deel van ons plantenaanbod in bulk, en met grote kortingen, te koop aan op onze webshop”, zegt Bas Goedemé. “Op die manier hopen we de problemen in de serres te beperken en er toch het beste van maken. De planten vernietigen, zou zonde zijn van het mooie werk van moeder natuur.”

Buitenplanten

Plantiful.be heeft vorige week ook zijn productengamma uitgebreid. Naast vetplanten en cactussen, biedt de webshop nu ook buitenplanten aan. Dat was voor het bedrijf een logische stap, omdat de kweker waarmee Plantiful samenwerkt een sterke reputatie heeft met buitenplanten. “Nu kunnen we niet enkel hun binnenplanten, maar ook hun buitenplanten in deze crisis zoveel mogelijk online verkopen ter compensatie van de verliezen”, stelt Bas Goedemé.

Plantiful hoopt dat met de komst van het goede weer, en de situatie met de Corona-crisis, klanten nog vlotter de weg naar de webshop vinden.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.