Nieuws Kempen Plantrent installeert wand met 1.500 planten

Plantrent installeert wand met 1.500 planten

Plantrent installeert wand met 1.500 planten

BEERSE/ANTWERPEN – Plantrent uit Beerse heeft een immense plantenwand geïnstalleerd in het Elisabeth Center Antwerp. Dat gebeurde in opdracht van uitbater KMDA, die hiermee de inkom via de Carnotstraat wou verfraaien.

De plantenwand bestaat uit een aantal panelen en is in totaal 45 vierkante meter groot. 1.500 planten van 9 soorten zijn erin verwerkt. Plantrent zorgde niet alleen voor de installatie maar staat ook in voor het onderhoud de komende 3 jaar. “In de praktijk zullen we er elke 3 weken langsgaan. Planten onderhouden blijft voor een groot stuk handwerk, dat kan je niet automatiseren”, zegt zaakvoerder Stijn Goethals.

Vaste leverancier

Plantrent is geen onbekende bij KMDA, die ook de Kon. Elisabethzaal, ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael exploiteert. “We zijn al jarenlang leverancier op hun events. In dit geval kwamen ze een half jaar geleden met de vraag om mee na te denken om de inkom van het congrescentrum te verfraaien met een groene wand. Uiteindelijk hebben ze gekozen voor ons voorstel.”

De wand oogt niet alleen mooi maar bevordert ook de luchtvochtigheid en zuivert de lucht in de ruimte. Voor Plantrent was het de eerste keer dat het een groene wand van een dergelijke grootte installeerde.

Druk

Het bedrijf levert ook planten en ander decoratiemateriaal op events en festivals. “We hebben opnieuw een zeer drukke zomer achter de rug”, aldus nog Stijn Goethals.

Plantrent stelt momenteel 12 mensen te werk en is op zoek naar bijkomende arbeidskrachten, vooral voor de op- en afbouw bij events. Geïnteresseerden kunnen zich melden via jobs@plantrent.be.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.