Nieuws Kempen Praktijk Yojoma brengt rust bij overprikkeling

Praktijk Yojoma brengt rust bij overprikkeling

Praktijk Yojoma brengt rust bij overprikkeling

Praktijk Yojoma uit Vosselaar wil zich nog meer op de kaart zetten als centrum voor ontspanning voor kinderen en hun ouders, en gaat praatavonden organiseren. Jo Verbruggen is de drijvende kracht achter de ontspanningspraktijk, met een aanbod in massages en yoga. “In mijn praktijk merk ik dat mensen steeds meer stress krijgen of het moeilijk krijgen in onze steeds sneller draaiende maatschappij, met weinig tijd voor zelfzorg en ontspanning.”

“Ik ben ervan overtuigd dat ouders en mensen echt op zoek zijn naar ontspanning binnen het gezin, en dat dit dan een uniek concept is, zeker voor personen die extra zorg en ondersteuning nodig hebben”, zegt Jo. “De visie in mijn praktijk is gegroeid vanuit mijn eigen zoektocht naar ontspanning voor ons oudste zoontje. Hij is zeven, heeft een motorische beperking en is hoogsensitief. Ik merkte zelf als ouder hoe moeilijk het is om de juiste hulp te vinden.”

Heppiemassage en wobbel

Dit was voor Jo de start van een zoektocht, maar vooral ook de start van haar praktijk. Ze volgde verschillende opleidingen als massagetherapeute en voetreflexologe. “Maar vanuit mijn -toen nog – hoofdberoep als opvoedster, wist ik ook dat hoogsensitieve mensen of mensen met adhd niet altijd houden van aanrakingen. En zo kwam ik terecht bij de ‘heppiemassage’.” Die is speciaal gericht op het verminderen van stress, angst en spanning. Het verbetert het contact en de concentratie en zorgt voor een betere samenwerking tussen de 2 hersenhelften.

Voor kinderen met specifieke zorgen ontwikkelt Jo 1-op-1-trajecten die gericht zijn op ontspanning. “Met effect, want hierdoor komen deze kinderen echt tot rust. Door de hoogsensitiviteit hebben deze kinderen vaak slaapproblemen, omdat ze hun dag pas verwerken als ze in hun bedje gelegd worden. Bij de heppiemassage zetten we geen druk zodat het net zacht is om hen niet te overprikkelen. Deze kinderen ervaren een geborgenheid bij de massage.” Ze biedt ook kinder- en ‘wobbel’yoga. “Een wobbel is een gebogen plank waarmee kinderen hun lichaam beter leren kennen door yogaoefeningen en toffe spelletjes.”

Ervaringen delen

De start van een eigen massagepraktijk betekende voor de gewezen opvoedster een heel nieuw leven. “In december 2019  heb ik besloten om Yojoma uit te bouwen tot het hoofdberoep dat het nu is. Vandaag heb ik in ons huis bijna de hele bovenverdieping in gebruik, met een grote ruimte met 2 behandelingsruimten”. Daarnaast heeft Jo ook een webshop met onder andere verzorgingsproducten voor kinderen van het Franse merk Ouate, specifiek voor kinderen van 4 tot 11 jaar.

Nu wil Jo een stap verder gaan, en praatavonden organiseren. “Ik wil een inspiratiebron bieden voor ouders met zorgenkindjes zoals een meervoudige beperking of autisme, door mensen hun verhaal te laten vertellen in groep en hen vragen te laten stellen. Ik kan vanuit mijn ervaring met mijn zoontje ook inzichten meegeven. Ik wil mensen laten zien dat een kind met zorgen ook net heel positief kan zijn.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer