Nieuws Kempen Presentje voor beste chauffeurs van de klas

Presentje voor beste chauffeurs van de klas

Presentje voor beste chauffeurs van de klas

IOK vraagt op 28 april extra aandacht voor veiligheid en de preventie van arbeidsongevallen. Het is dan de ‘Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk’ , een initiatief van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Alle leden van Belgian  Waste-to-Energy (BW2E) nemen met een gezamenlijke actie deel. Zij vragen specifiek aandacht voor veiligheid op de stortvloer en in de storthal. Het doel is om eigen medewerkers en de chauffeurs die afval komen aanbieden te sensibiliseren.

“De actie zal plaatsvinden bij onze verwerkingsinstallaties met een stortbunker of stortvloer. Elke vrachtwagenchauffeur die op 28 april afval komt aanleveren, wordt door een medewerker van de site beoordeeld op veilig gedrag.  Hiervoor gebruiken we een ludieke flyer met cartoons”, aldus IOK. “Wie een ‘foutloos parcours rijdt’, wordt beloond met een kleine attentie. En wie niet helemaal in orde was, krijgt verbeterpunten voor de toekomst mee.”

Tijdens de actie wordt gemeten welke gevaarlijke situaties zich het vaakst voordoen.  IOK zal hieraan extra aandacht besteden in de weken na de campagne om onveilige situaties in de storthallen in de toekomst te vermijden.

Er zijn in België 14 verwerkingsinstallaties die restafval van burgers en bedrijven verwerken. Per jaar gaat het om 2,8 miljoen ton afval. Op één dag rijden zo’n 2.000 vrachtwagens één van deze installaties binnen om afval te lossen. “Elk van de installaties heeft een eigen werkwijze voor aanlevering van afvalstoffen, maar overal gelden strenge veiligheidsregels. Toch stellen preventie- en veiligheidsmedewerkers vast dat de veiligheid toch nog te vaak in het gedrang komt”, volgens IOK.

IOK Afvalbeheer zorgt voor een geïntegreerde afvalbehandeling in de Kempen, voor meer dan een half miljoen inwoners. De Kempense gemeenten hebben de laagste restafvalcijfers en de hoogste recyclagegraad in Vlaanderen.  IOK Afvalbeheer is  een pionier  op vlak van selectieve inzameling, en startte in 1990 met de aparte ophaling van organisch afval, zeer snel gevolgd door papier en verpakkingsafval. IOK Afvalbeheer beheert een mechanisch-biologische scheidingsinstallatie voor restafval. De eigen composteringsinstallatie met voorvergisting produceert compost en groen aardgas.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.