Nieuws Kempen Prestigieuze ingenieursprijs voor ontwerp Desselse groep

Prestigieuze ingenieursprijs voor ontwerp Desselse groep

Prestigieuze ingenieursprijs voor ontwerp Desselse groep

Pieter Hermans van Smet Group uit Dessel heeft de prestigieuze prijs Prof. Hubert Raedschelders van IE-net, de Vlaamse ingenieursvereniging, gewonnen.  Hermans ontwierp het project van wolkbreuktunnels met bijhorende bouwputten in Kopenhagen. De jury bekroonde het innovatieve geotechnische ontwerp en de succesvolle uitvoering in de uitdagende ondergrond van de Deense hoofdstad.

Projectmanager Pieter Hermans is verantwoordelijk voor de uitvoering van dit tunnelling-project. Het liep over een uitvoeringstermijn van 2,5 jaar en kostte zo’n 15 miljoen  euro. De geboorde tunnels vrijwaren de stadsdeel  Østerbro  van overstromingen die hevige regenbuien kunnen veroorzaken. De wateroverlast wordt gelinkt aan de opwarming van de aarde.

Op die manier wordt door Smet Group een belangrijke bijdrage geleverd aan de verduurzaming van Kopenhagen. Op de werf in Kopenhagen werden in samenwerking met Actiris ook langdurig werklozen en kansarmen opgeleid die ondertussen een voltijdse betrekking invullen op de exportprojecten van Smet Group.

Voor Smet Group was dit huzarenstukje nochtans geen primeur. Het bedrijf  boorde eerder al  wolkbreuktunnels in Ukkel, Helsinge en Kopenhagen. Smet Group is een familiale groep van gespecialiseerde aannemers. De 600 collega’s zijn gespecialiseerd in ondergrondse boor- en funderingsoplossingen, waterbehandeling, leidingrenovatie en geothermie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer