Nieuws Kempen Prijs Ondernemen 2019 is voor Beneens uit Olen

Prijs Ondernemen 2019 is voor Beneens uit Olen

Prijs Ondernemen 2019 is voor Beneens uit Olen

Bouwbedrijf Beneens uit Olen heeft de Prijs Ondernemen 2019 gewonnen. De prijs is een erkenning van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. deSter uit Hoogstraten won de prijs Innovatief Ondernemen. Renotec uit Geel kreeg de prijs Duurzaam Ondernemen.

Verrast

Donderdagavond is de prijs Ondernemen 2019 uitgereikt tijdens een gala in Alta Ripa in Oud-Turnhout. Zo’n 400 ondernemers tekenden present. De zaakvoerders van de winnende onderneming, bouwbedrijf Beneens uit Olen, reageerden verrast: “We zijn echt geschrokken. Dit is super. De voorbije jaren hebben we altijd opgekeken naar bedrijven die de Prijs Ondernemen hebben gewonnen. Nu zijn we het zelf. Dat voelt enorm goed. We zijn met zo’n 150 medewerkers. We hebben veel handen nodig. Handen van goud, zijn het. Deze prijs is voor al onze medewerkers.”

Wereldprimeur

Beneens is een bouw- en familiebedrijf in Olen. Op dit moment werkt het mee aan een wereldprimeur om als eerste een volledig huis in 3D te ‘printen’ in beton. Dit project – met de naam C3PO – wordt gecoördineerd door Kamp C.

Om de Prijs Ondernemen te winnen heeft Beneens sinds 20 juni een intens parcours afgelegd. In totaal negen genomineerde bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen maakten kans op de prijs. Via een online voting zijn drie bedrijven doorgestoten naar de finale. Een expertenjury reikte uiteindelijke de Prijs Ondernemen uit aan Beneens.

600 miljoen

Op het gala zijn nog twee prijzen uitgereikt. deSter kreeg de Prijs Innovatief Ondernemen. Het bedrijf uit Hoogstraten is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering en levert ook 600 miljoen stuks servies aan bijvoorbeeld McDonald’s. deSter wil vanaf volgend jaar producten aanbieden die passen in de circulaire economie. Die totaalomslag heeft de jury kunnen overtuigen. “Het is super dat onze inzet op het vlak van innovatie wordt gezien en erkend”, zegt Stef Van de Perre van deSter.”Onze markt is internationaal en dus moeten we ons extra onderscheiden.”

Duurzaam

De Prijs Duurzaam Ondernemen ging dit jaar naar Renotec uit Geel. “In 2011 hebben we de Prijs Ondernemen gewonnen. We zijn sindsdien blijven ondernemen en groeien.”, klinkt het bij Renotec. “Blijkbaar valt het ook op dat we duurzaam ondernemen. Dat doet deugd.”

Trots

“Ik ben enorm trots op de negen ondernemingen die hier vanavond hebben mee gedaan voor alle prijzen. Ze steken hun nek uit”, sprak Tom Laveren, directeur van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “Deze bedrijven investeren miljoenen en zorgen zo voor de vooruitgang in onze maatschappij. Op een avond als deze moeten we de krachten bundelen. Ik geloof erin dat we elke ondernemer in onze regio kunnen helpen starten, groeien, bloeien en samenwerken en zo onze regio tot een referentie kunnen maken.”

Laveren deed ook een oproep aan de aanwezige politici. “Er is bijna een Vlaamse regering. Ga voor gedurfde keuzes. Ga voor verandering. Geef ons waar voor ons geld. We vertrouwen erop dat jullie het verschil maken voor onze ondernemers.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer