Nieuws Kempen Prijzen voor Biobest en Coek Engineering

Prijzen voor Biobest en Coek Engineering

Prijzen voor Biobest en Coek Engineering

prijsBiobest uit Westerlo en Coek Engineering uit Geel winnen de eerste prijzen “Kempen Internationaal.” De awards zijn toegekend door het Platform Kempen Internationaal. De bedrijven worden bekroond omdat ze voorbeelden zijn van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, stelt Tine Horsten van Voka Kempen. Biobest en Coek Engineering werken samen met Thomas More (KH Kempen) en Kogeka (vrij secundair onderwijs).

“Beide bedrijven geven de studenten de kans om relevante ervaring op te doen in het kader van een internationale context. De studenten kunnen onder andere via exportplannen en werkplek-leren, de door bedrijven zo gegeerde praktijkervaring, competenties en attitudes opdoen.”

Het Platform Kempen Internationaal is opgezet door de partners Flanders Investment & Trade, Flanders DC, Thomas More Kempen, Agentschap Ondernemen, POM Antwerpen, Unizo Kempen, Belgian Chambers, Voka Kempen en Kogeka. De prijsuitreiking vond woensdagnamiddag plaats bij Thomas More.

Claire Tillekaerts van Flanders Investment and Trade had het tijdens de academische zitting over het belang van internationaal ondernemen voor Vlaanderen. Machteld Verbruggen, de directeur van Thomas More lichtte de nieuwe structuren van de onderwijsinstelling toe. Hans Geerts van Kogeka ging in op de rol van de secundaire onderwijsinstellingen voor de ondernemingen die internationaal actief zijn. Ludo Lauwers van Johnson and Johnson gaf de studenten en de aanwezigen aanwijzingen voor de toekomst. Vlaams kabinetschef Economie Karel Tobback reikte vervolgens de awards uit. Het geheel werd gemodereerd door Pascal Paepen.

Biobest NV uit Westerlo is een toonaangevende wereldspeler op het vlak van biologische bestuiving en biopesticides. Het bedrijf heeft een pionierstatus in de sector met meer dan 25 jaar ervaring. Samen met al zijn internationale partners zet Biobest zich in om telers van groenten, fruit, bloemen of planten over de ganse wereld te helpen hun economische en ecologische doelen te bereiken. Biobest kweekt en commercialiseert meer dan 30 soorten nuttige insecten en mijten, die voor de biologische bescherming van gewassen gebruikt worden. Het bedrijf is vooral bekend door de productie van hommels die voor biologische bestuiving gebruikt worden. Biobest levert in meer dan 50 landen en stelt momenteel meer dan 350 mensen te werk. Het bedrijf telt tien dochterbedrijven die strategisch over de wereld werden gelocaliseerd. Ook de kweek van nuttige insecten mijten en hommels gebeurt deels in het buitenland.

Coek Engineering NV uit Geel is een toonaangevende, internationale expert in het ontwerp en de fabricage van reactoren, warmtewisselaars, drukvaten en kolommen. Het bedrijf is gespecialiseerd in diverse exotische en uiterst corrosiebestendige materialen zoals titaan en titaan-clad en dit in enorm grote afmetingen. Wereldwijd rekent Coek Engineering grote spelers uit de (petro)chemische, metallurgische en nucleaire industrie tot haar klanten.

Jean-Marc Vandoorne van Biobest was uiteraard blij met de prijs. “Wij vinden het noodzakelijk om jonge mensen kansen te bieden om binnen ons bedrijf compententies op te doen die ze in hun latere carrière kunnen inzetten. Dit resulteert in een win voor de studenten, voor Thomas More en voor ons. Dit levert ons ook de nodige instroom van nieuw en jong potentieel om onze onderneming verder internationaal te kunnen uitbouwen.”

Koen Van Looke van Group Coek: “De prijs is een erkenning van onze jarenlange investering in jonge Kempense talenten. Wij beschouwen onszelf als partners van Kogeka. Wij bieden stageplaatsen aan bv. voor lassers en industrieel onderhoud, wij zetelen in diverse jury’s en leerlingen kunnen bij ons op bedrijfsbezoek komen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.