Nieuws Kempen Pro Industries steekt met licht Turnhoutenaars een hart onder de riem

Pro Industries steekt met licht Turnhoutenaars een hart onder de riem

Pro Industries steekt met licht Turnhoutenaars een hart onder de riem

TURNHOUT – Pro Industries, dat technische ondersteuning biedt bij evenementen, heeft donderdagavond een lichtprojectie geïnstalleerd die schijnt op de kerktoren op het Turnhoutse marktplein. Het licht vormt een hart als opkikkertje voor de voorbijgangers in deze coronatijd. Enkele dagen eerder gaf Pro Industries ook al het stadhuis van Turnhout een lichtbad.

Pro Industries is een van die bedrijven die door de coronacrisis volledig stil zijn gevallen. De onderneming verzorgt normaal de technische ondersteuning van evenementen. “Mijn materiaal ligt nu stof te vergaren”, vertelt Guy Hermans, zaakvoerder van Pro Industries. “Daarom vond ik dat ik dan beter iets mee kon doen voor de gemeenschap. Zo kwam ik op het idee om het stadhuis groen uit te lichten, want groen is de kleur van de hoop.”

Hermans belde het stadsbestuur en kreeg … groen licht.

Het stadsbestuur wou graag meteen het initiatief nog uitbreiden en vroeg aan Hermans of het mogelijk was om op de kerktoren het beeld te projecteren waarmee de stad nu communiceert ten tijde van de coronacrisis: een hart met daarin de tekst ‘Binken zorgen voor elkaar’.

Daarvoor moest een gobo worden gemaakt, een soort van grote dia die in een schijnwerper wordt geplaatst. Donderdag was alles klaar om te installeren. Al kan je je de vraag stellen hoeveel mensen dit opmerken nu iedereen in zijn kot moet blijven. “We voelen toch dat het leeft”, zegt Guy Hermans. “Ik heb al fijne reacties gekregen op de verlichting van de hoop aan het stadhuis. Op sociale media gaan er veel foto’s van rond. Dat maakt dat mensen ’s avonds speciaal nog een ommetje langs de Grote Markt maken om dit te zien.”

Ondertussen is het voor Guy Hermans en Pro Industries, zoals voor alle sectorgenoten, afwachten hoe deze crisis evolueert. “We zijn actief op evenementen en die mogen niet plaatsvinden. Wellicht zijn we de laatsten die mogen opstarten. Mijn medewerkers zijn op dit moment technisch werkloos. Het is afwachten en hopen.”

Guy Hermans

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.