Nieuws Kempen Puur opent op nieuwe locatie

Puur opent op nieuwe locatie

Puur opent op nieuwe locatie

Chocolaterie en cremerie Puur opent op een nieuwe locatie in het hartje van het winkelgebied van Geel. De winkel in Geel-Elsum wordt ingeruild voor het hoekpand van het voormalig Italiaans restaurant Da Corrado. “We wilden al jaren dichter naar het centrum komen, met ruimte voor een terras en om een koffietje te serveren. Zoals onze Puur in Turnhout eigenlijk.”

 

Zaakvoerders Steve Helsen en Kaara Huybrechts van Puur liepen al 5 jaar met voorzichtige plannen rond om dichter naar het stadscentrum te komen. “We waren al aan het rondkijken, maar het was niet per sé nodig om te verhuizen. We zaten nog goed in Elsum, maar ruimte voor een terras en extra tafeltjes was zeker welkom. In onze winkel in Turnhout, in de Sint Antoniusstraat, hebben we deze plaats al. Door de centrale locatie ginder is er meer passage, en dat is wel nodig als je ook koffie en cake wil serveren.”

De nieuwe winkel is gevestigd waar vroeger Da Corrado was. Na een brand in het restaurant is het pand verkocht aan stad Geel. Puur neemt het nu in concessie. De aanpalende woning die al jaren in verval was, is gesloopt en maakte ruimte voor het gedroomde terrasje, pal in het centrum en op enkele meters van de Geelse Nieuwstraat en de Markt.

Industrieterrein Ten Aard

Chocolaterie Puur bestaat 14 jaar, en is uitgegroeid tot een bedrijf met 2 winkels waar mensen chocoladeproducten, ijsproducten en vers schepijs kunnen kopen. Zaakvoerder Steve is bakker van opleiding, met specialisatie in chocolade en ijs. “De productie om onze winkels te bevoorraden, doen we sinds anderhalf jaar vanuit een bedrijfsunit in Geel-Ten Aard. Dat geeft meer ruimte, want vroeger deden we dit allemaal in Elsum.” Het team van Puur bestaat uit beide zaakvoerders, een chocolatier en twee winkelmeisjes, aangevuld met jobstudenten.

Gault-Milliau

De chocolaterie heeft naast de winkels en een webshop ook een bedrijfsaanbod, met gepersonaliseerde chocolade en teambuildings. “Onze bedrijfsgeschenken zijn vooral in de ruime regio gekend. De b2b-klanten komen eerder van buiten de Kempen. We proberen onze producten bij bedrijven te promoten door een staaltje af te geven en hen zo te overtuigen.”

De lekkere dingen en de kwaliteit van de Puur-producten viel ook op bij de speurneuzen van Gault&Millau. “Sinds oktober hebben we inderdaad een vermelding in de chocolatiergids van Gault&Millau. Daar zijn we best trots op, het is een mooie erkenning van ons werk.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.