Nieuws Kempen Q-Lite dingt mee naar Prijs Ondernemen 2020

Q-Lite dingt mee naar Prijs Ondernemen 2020

Q-Lite dingt mee naar Prijs Ondernemen 2020

BAARLE-HERTOG – Ook Q-Lite dingt in september mee naar de Prijs Ondernemen 2020. Het bedrijf uit Baarle-Hertog heeft de award gewonnen van Voka Lokaal Kempen Noord. Q-lite maakt displays, zoals LED- en LCD-schermen.

Q-lite is al meer dan dertig jaar fabrikant van zogenoemde slimme’ displays. “Je kent de groene kruisjes boven elke apotheek. Die leveren wij”, zegt Dirk Geenen, CEO van Q-lite. “Maar we zorgen ook voor parkeergeleidingssystemen en displays voor steden als Antwerpen, Kortrijk en Hasselt. En we zijn ook specialist in veiligheidsinformatiesystemen.”

Q-Lite kwam de voorbije maanden geregeld in het nieuws met doorgedreven herstructureringen om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen. “Door de visie van onze familiale aandeelhouder hebben we de laatste jaren grote stappen kunnen zetten op het vlak van innovatie en duurzaamheid”, zegt Jeroen Raeijmaekers van Q-lite.  “Zo hebben we vorig jaar een grote installatie van zonnepanelen op het dak van Q-lite kunnen zetten. Die kan drie keer ons eigen verbruik opwekken. Hierdoor voorzien we niet alleen onszelf, maar ook nog eens 120 gezinnen van groene stroom.”

Verrast

“We zijn verrast met het winnen van de award. We hadden dit niet verwacht”, reageert CEO Dirk Geenen. “Dat de award is toegekend door ondernemers uit de regio, maakt het nog specialer. We waren vroeger minder bekend in de regio. Deze award is toch een positieve bevestiging dat we ons beter in de markt hebben gezet.”

8 van de 9 winnaars zijn nu bekend van de lokale afdelingen van Voka Lokaal Kempen-Mechelen. Op 17 september wordt bekend gemaakt wie de Prijs Ondernemen 2020 wint. Vanaf 1 juli 2020 kan iedereen zijn stem uitbrengen via https://www.voka.be/prijs-ondernemen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer