Nieuws Kempen Q-lite nu nog duurzamer met ruim 1.500 zonnepanelen

Q-lite nu nog duurzamer met ruim 1.500 zonnepanelen

Q-lite nu nog duurzamer met ruim 1.500 zonnepanelen

BAARLE-HERTOG/BAARLE-NASSAU – Q-lite gaat door op zijn parcours om steeds duurzamer te worden. Het bedrijf heeft op het dak van het bedrijf maar liefst 1.502 zonnepanelen laten plaatsen, goed voor 3 keer het stroomverbruik van Q-lite. De rest van de opgewekte stroom wordt op het net gezet.

Q-lite levert LED- en LCD-schermen, zowel voor binnen als buiten. Dat kan gaan van een apothekerskruis tot grote LED-schermen voor publieke plaatsen en events.

Onder impuls van zijn aandeelhouder, VP Capital, zet Q-lite steeds meer in op duurzaamheid. “Wij kochten al groene stroom aan van EBEM in Merksplas”, vertelt Jeroen Raeijmaekers van Q-lite. “Maar het voornemen is dat wij binnen 3 jaar onze eigen CO² moeten compenseren. Nu doet onze aandeelhouder dat nog door bomen te planten voor de co-uitstoot van al haar bedrijven, maar het is de bedoeling dat die bedrijven dat zelf gaan compenseren. Alles wat Q-lite doet op vlak van duurzaamheid en innovatie zijn dus geen losse zaken, maar past in een groter plan.”

Enkele weken geleden kwam Q-lite nog in ons nieuws omdat het bedrijf zijn afvalstroom drastisch had weten te verminderen. Nu heeft het op zijn fabriek in Baarle-Hertog 1.502 zonnepanelen geïnstalleerd. Die zijn geplaatst door het Turnhoutse Solarpro. De hoge rendementspanelen wekken 3 keer zoveel stoom op als wat Q-lite normaal verbruikt. De rest wordt op het elektriciteitsnet gezet. Zo wordt nog groene stroom voorzien voor 119 gezinnen.

“Voor ons was een lange termijnvisie ook belangrijk”, stelt Jeroen Raeijmaekers. “Wij hebben bewust voor hoge rendementspanelen gekozen van 405wp die wel duurder zijn, maar langer meegaan. Veel panelen wekken na 10 jaar nog maar 80% van het geïnstalleerd vermogen op en worden na 15 jaar vervangen. Deze panelen wekken na 20 jaar nog steeds meer dan 90% van het geïnstalleerd vermogen op en gaan zeker 25 jaar mee. Ook dit is een duurzamere keuze.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.