Nieuws Kempen Q-lite strijdt mee voor veilige schoolstraat

Q-lite strijdt mee voor veilige schoolstraat

Q-lite strijdt mee voor veilige schoolstraat

Q-lite uit Baarle-Hertog staat aan de wieg van een nieuw platform dat scholen en gemeenten kunnen inzetten voor een veilige schoolomgeving. Het systeem maakt meten, sensibiliseren en handhaven mogelijk. Met de beschikbare data kunnen schooldirecties en gemeentebesturen de nodige maatregelen treffen op maat van de schoolzone.

Met Macq uit Evere en Trafiroad uit Lokeren heeft Q-lite de krachten gebundeld om een platform te ontwikkelen dat diverse intelligente systemen aan elkaar koppelt. “Onderzoek heeft uitgewezen dat maar liefst 78% van de ongevallen waarbij kinderen betrokken zijn zich voordoen tijdens de schooluren en zich op minder dan 300 m van de school bevinden. Dit percentage ligt ontzettend hoog, dringend tijd dus om de schoolomgeving veiliger te maken voor onze kinderen”, klinkt het bij de samenwerkende bedrijven.

Het School Safety System bestaat uit een reeks aan maatregelen die men kan nemen in de nabije schoolomgeving. Een data-platform brengt in kaart hoeveel fietsers, auto’s, vrachtwagens en tractoren de schoolzone passeren en met welke snelheid. Verder kan het ook meten hoe lang voertuigen parkeren.

Deze data wordt inzichtelijk gemaakt in een dashboard voor het gemeentebestuur en de schooldirectie. Specifieke data kan getoond worden op digitale schermen en verkeersborden om onder andere het fietsen naar school te stimuleren en snelheid van de autobestuurders te minderen.  “Voor het systeem staat sensibiliseren voorop. Zo kan er slimmere verkeergeleiding geplaatst worden die andere routes adviseren voor vrachtwagens en stimuleren informatieve schermen personen om trager te rijden”, zegt Wannes Gykiere, Account Manager bij Q-lite.

Er blijkt veel interesse in het nieuwe systeem. Voor de webinar rond het nieuwe systeem zijn al meer dan 70 steden en gemeenten ingeschreven.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer