Nieuws Kempen Raf Patat voelt stijging ook

Raf Patat voelt stijging ook

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven de belangrijkste maaltijdbegeleider in ons land. Op een gemiddelde dag komen ze bij 41% van de Belgen op hun bord. Aardappelen werden doorgaans al vaak thuis geconsumeerd en door de pandemie en de maatregelen is dit in 2020 nog toegenomen. We kochten in verhouding vaker opnieuw bij speciaalzaken en recht bij de boer.

 

 

Drie kwart van de gekochte aardappelen zijn van Belgische herkomst, en dat is een lichte stijging ten opzichte van 2019. Ook de Geelse aardappelboer Raf Patat heeft de verschuiving opgemerkt. “Ik voel inderdaad dat de korte ketenverkoop het afgelopen jaar is toegenomen. In onze hoevewinkel zien we ruim een kwart meerverkoop ten opzichte van vorig jaar. Er zijn meer mensen die het afgelopen jaar thuis gekookt hebben, en dat valt op, ja.”

In de hoevewinkel van Raf Vangeel en Kim Mens, in de Hondstraat in Geel, kunnen mensen via zelfbediening de aardappelen komen kopen. “Er zijn veel nieuwe mensen langsgekomen de laatste tijd. Ze willen dan weten hoe ze moeten winkelen bij ons. Tja, gewoon nemen wat je nodig hebt en betalen. Maar als ze het moeten komen vragen, dan merk je dat je nieuwe klanten hebt”, vertelt Raf.

Hij hoopt dat 5 √† 10 % van de nieuwe klanten toch blijft hangen. “Natuurlijk hoop ik dat ze blijven komen, want we leven hiervan. We telen onze aardappelen niet in het groot voor fabrieken, maar we richten ons specifiek op particulieren en b2b, zoals hotels en restaurants. Ook de Astortoren in Geel (een grootschalig zorgproject met serviceflats en andere voorzieningen, red.) is sinds kort een klant van ons.”

Daarnaast verkoopt Raf zijn aardappelen ook via een automaat en de wekelijkse markt van Herentals. Vanaf deze week liggen trouwens de nieuwe aardappelen in zijn winkel. “Van die lekkere kleine krielpatatjes die lekker gefrituurd zijn.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer