Nieuws Kempen Ravago boekt recordwinst in coronajaar

Ravago boekt recordwinst in coronajaar

Ravago boekt recordwinst in coronajaar

De Kempische kunststoffenreus Ravago heeft het coronajaar 2020 afgesloten met een recordwinst van 281,7 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd op basis van de jaarrekening die het Arendonkse bedrijf in Luxemburg publiceerde. Vorige week maakte Ravago bekend dat het een belang verwierf in het Amerikaanse plasticrecyclagebedrijf Alterra Energy.

In een persbericht kondigde Ravago de acquisitie aan. Het bedrijf wil een strategische partner zijn voor Alterra Energy’s Akron, in de bevoorrading van plastic afval. De fabriek in Ohio zet dagelijks 60 ton plastic afval per dag om in een vloeibare grondstof. “Alterra en Ravago willen de krachten bundelen om samen geïntegreerde recyclage-oplossingen te bieden aan petrochemische en chemische partners om in de toekomst minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen en om meer circulair te werken”, klinkt het bij Ravago.

Ravago heeft 7.100 medewerkers, en levert wereldwijd polymeren voor de plastic- en rubberindustrie. Anderzijds is het ook actief in recyclage en productie van plastic, werkt het bedrijf aan oplossing voor de bouwsector en verdeelt het chemische producten. Het bedrijf uit Arendonk is een van de grootste niet-beursgenoteerde ondernemingen van België. In 2020 maakte het bedrijf een geconsolideerde omzet van 8,7 miljard euro. Dat schrijft De Tijd op basis van de onlangs in Luxemburg gepubliceerde jaarrekening. Dat is een daling ten opzichte van 2019 van zo’n 9 procent.

Ondanks de omzetdaling kon Ravago wel een recordwinst neerzetten. De 281,7 miljoen euro is bijna drie keer zo veel als het jaar ervoor. Voor de groep is dit het hoogste cijfer sinds 2003, toen het de eerste keer de geconsolideerde cijfers publiceerde.

Ravago is in handen van de familie Roussis-Van Gorp, en heeft een jarenlange traditie in discretie. Het Arendonkse bedrijf is opgericht in 1961 door Raf Van Gorp. Hij overlijdt in 1993, en zo komt zijn dochter Gunhilde aan het roer van het bedrijf te staan, samen met haar man Theo Roussis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer