Nieuws Kempen Rekruteringscampagne Renotec werpt vruchten af

Rekruteringscampagne Renotec werpt vruchten af

Rekruteringscampagne Renotec werpt vruchten af

Goede werkkrachten zijn vandaag bijzonder schaars. Het nijpende tekort dreigt een rem op de groei te zetten. Bouwonderneming Renotec uit Geel speurt zelfs naar mensen die nog nooit in de bouw hebben gewerkt. Ze krijgen van het bedrijf een opleiding. Dat stond te lezen in De Tijd. “Zoeken naar de witte raaf, daar zijn we mee gestopt.”

“Het enige wat we vragen van mensen die we aannemen is dat ze goesting hebben om te werken én dat ze willen bijleren’, zegt Roeland Fraussen, de CEO van Group Renotec in de krant De Tijd.

Renotec telt 845 werknemers en is gespecialiseerd in renovatie, restauratie, en riool- en betonherstellingen. Het Geelse bouwbedrijf bestaat 34 jaar en groeit jaarlijks tussen de 5 en de 10 procent. Het tekort aan werkkrachten dreigt de groei in de weg te komen staan.

“Wij zijn een knowhowbedrijf met veel verschillende expertises”, zegt Fraussen nog, “wij weten en kunnen dingen die weinigen weten en kunnen.” Renotec is onder meer specialist in asbestverwijdering en de renovatie van historische bouwwerken. Medewerkers moeten dan ook een zekere interesse hebben in nicheactiviteiten.

De hr- afdeling van Renotec ging aan de slag met de campagne ‘Renovate your Future’. Met deze slogan reed het team langs de werven, om medewerkers aan te sporen om hun netwerk aan te spreken, in de zoektocht naar goede arbeidskrachten.

Sinds begin dit jaar begonnen er meer dan 100 nieuwe werknemers in het bedrijf. De strategie – speuren in je eigen netwerk – heeft zijn vruchten afgeworpen. Schrik voor een gebrek aan ervaring heeft Renotec niet. “We zetten al jaren in op interne opleiding, en hebben ook ‘opleidingswerven’ waar onze starters kunnen proeven van ‘de bouw’.” Ook voor hoger opgeleide jongeren zet Renotec de deuren open. In februari en maart organiseert Renotec ‘dinner & sign’-momenten, voor ingenieurs die bijna afstuderen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer