Nieuws Kempen Rent a Lounge kleurt bedrijfsfeesten

Rent a Lounge kleurt bedrijfsfeesten

Rent a Lounge kleurt bedrijfsfeesten

Hij studeerde voor vastgoedmakelaar maar het organiseren van feestjes was al die tijd zijn ding geweest. Kristof Van Loy liet daarom de vastgoedmarkt links liggen en zette met Rent a Lounge zijn eigen firma op. Hij tekent voor zijn klanten totaalinrichtingen uit voor bedrijfsevenementen en particuliere feesten. Dat gaat dan van productlanceringen, personeelsfeesten, incentives, opendeurdagen tot huwelijken, communiefeesten, babyborrels en tuinfeesten.

Rent a Lounge is ondertussen zo’n vijf jaar op de markt. Het concept is gegroeid vanuit die idee dat je voor feesten nogal wat accessoires nodig hebt. Van tapijt tot zetels, bankstellen, bloemen belichting, tafels, enz. Kristof Van Loy heeft al die toestanden ter beschikking in zijn magazijn in Grobbendonk. In functie van de ideeën van de klanten wordt alles ter plaatse gebracht en het feest aangekleed. Zoals onlangs nog dat van HMB Hyundai in Paal. Of het grote feest van Maes Computer in Herentals waarvoor Rent a Lounge een hele sporthal ombouwde tot feestzaal voor liefst 500 genodigden.

Kris Van Loy is ondertussen al vijf jaar bezig. “Het gaat echt wel goed”, zegt hij. “Ondanks de crisis, ja. We hebben verleden jaar enkel moeten vaststellen dat vooral de particulieren wel enigszins op de rem duwden. De bedrijven daarentegen bleven investeren in evenementen. Wij realiseerden verleden jaar 80% van ons omzetcijfer met bedrijven, slechts 20% met particulieren. Sinds kort is er echter meer evenwicht merkbaar. Zo zit ons orderboek voor juli en augustus al helemaal vol met huwelijken.”

Rent a Lounge zag zijn omzetcijfer in 2012  met  30% stijgen. De firma moet daarom dringend over meer opslagruimte kunnen beschikken. “We werken op plannen om een nieuw magazijn te bouwen in Grobbendonk. Met een verdiep. Twee keer 1500 vierkante meter. We moeten echt uitbreiden.”

Rent a Lounge is maar wat fier op zijn uitgebreide klantenlijst: met oa. Q-Music, VT4, Coca Cola, Ferrari, John Deere, Land Rover, Volvo, Roularta, Laurent-Perrier, Cegeka, Belgo Controlo enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.