BAR BIER In het restaurantgedeelte kunnen de zijwanden afhankelijk van het weer geopend of afgesloten worden. — © Hans Otten

Restaurant Bar Bier verhuist mee naar zomerbar Jardin Albert

HERENTALS - De Herentalse zomerbar Jardin Albert opende zaterdag 13 mei voor de vijfde keer op de oever van het Albertkanaal in Vennen. Niet alleen is dat een maand vroeger dan andere jaren, ook het restaurant van Bar Bier verhuist deze zomer mee.

De broers Brent en Nick Van Rooy zijn een maand geleden al gestart met de opbouw van hun zomerbar Jardin Albert, die dit jaar als enig overblijvende pop-up in Herentals de liefhebbers van een luie loungesessie in een groene omgeving verwent. De uitbaters achter het succesvolle biercafé en restaurant Bar Bier in de Bovenrij zijn al aan de vijfde editie toe, en net als vorige jaren blijven ze hun aanpak vernieuwen. “Op die manier wordt het voor zowel onszelf als onze klanten niet te eentonig”, zegt Brent Van Rooy met een lachje. “Belangrijk is dat we een maand vroeger openen dan de voorgaande jaren, maar daar staat wel tegenover dat we eind augustus al sluiten. We moesten de vorige jaren vaststellen dat de maand september eigenlijk toch nooit echt een succes was.”

De eerste vernieuwing is dat het domein van Jardin Albert ietsje compacter is, zonder aan de capaciteit van 450 gasten in te boeten. Bepaalde tenten hebben wel een ander plekje op de site gekregen, om nog meer mensen van het uitzicht op het water te laten genieten. Daarnaast stappen de initiatiefnemers af van het betalend parkeren waarmee ze vorig jaar experimenteerden om het wildparkeren tegen te gaan, zodat er weer iets meer ruimte is om ter plaatse je auto te stallen. Voor fietsers is er een aparte grote stalling. Een nieuw accent is een petanqueterreintje.

Nieuwe keuken

“De grootste vernieuwing is dat het restaurant van Bar Bier vier maanden lang naar Jardin Albert verhuist”, zegt Brent Van Rooy. “We merkten vorige zomer dat het restaurant in de Bovenrij die maanden niet zo goed draaide. In de zoektocht naar een oplossing bekeken we zelfs andere locaties in het centrum, tot we op het idee kwamen om het hier in onze Jardin Albert te integreren. Daarvoor bouwen we een compleet nieuwe keuken in onze zomerbar, naast de bestaande voor de bar zelf.”

Want in feite krijg je zo twee delen. Langs de ene kant is er de echte zomerbar met zowat 350 plaatsen waar je net als vorige jaren een grote keuze uit bieren en dit jaar nog meer cocktails hebt, maar waar je ook warme snacks als pizza, panini met pulled pork of kibbeling kan eten. “Langs de andere kant is er het restaurant waar je uit onze streetfoodkaart met enkele nieuwe gerechtjes kan kiezen. Het restaurantdeel heeft honderd zitplaatsen, tachtig meer dan in de Bovenrij. Dat gedeelte zit in feite op een overdekt podium met nog meer zicht op het kanaal, waarbij we de zijkanten bij slecht weer ook dicht kunnen maken. Het gevolg is wel dat ons restaurant in de Bovenrij de komende vier maanden dicht blijft, het café Bar Bier daar blijft wel gewoon de hele zomer geopend.”

Jardin Albert schrapt de twee sluitingsdagen die de tijdelijke horecazaak vorige jaren hanteerde en is dit jaar zeven dagen op zeven geopend. Bar Bier in de Bovenrij hanteert dan wel een extra sluitingsdag op dinsdag. “En nu maar hopen dat we eindelijk het zomerweer krijgen waar iedereen naar snakt”, zegt Brent Van Rooy.