Nieuws Kempen Restaurant Savoury opent ook delicatessewinkel

Restaurant Savoury opent ook delicatessewinkel

Restaurant Savoury opent ook delicatessewinkel

TURNHOUT – Restaurant Savoury op de Steenweg op Antwerpen heeft niet alleen een grondige opknapbeurt achter de rug. Aan het restaurant hebben uitbaters Kris Lauryssen en Lieve De Meester nu ook een prachtige delicatessezaak toegevoegd. “De take-away tijdens de lockdowns heeft ons geleerd dat hier vraag naar is.”

“Savoury bestaat 19 jaar. Ik word 50. Dan mag er wel eens iets veranderen”, lacht chef-kok Kris. “We waren wat uitgekeken op het oude decor. Ons restaurant mocht wat meer hedendaags ogen.”

En dus lieten de zaakvoerders een grondige make-over uitvoeren. Het mooie pand kreeg een uitbreiding aan de voorkant. Toch wordt het restaurant iets kleiner. Zo’n acht couverts minder. “Begrijp ons niet verkeerd: restaurant Savoury is en blijft onze belangrijkste opdracht. Ik sta nog steeds met heel veel goesting in de keuken. Maar we wilden wat differentiëren.”

 

 

De stijlvolle delicatessezaak naast het restaurant Savoury.

Kris en Lieve offerden een deel van het restaurant op aan een prachtige, stijlvolle delicatessenzaak. “Het idee is ontstaan omdat onze take-away tijdens de lockdown zo’n succes had. We merken ook dat ons jonge publiek wel graag een restaurantervaring heeft, maar dan liever thuis, zodat het geen oppas moet zoeken. Aan die trend wilden we een antwoord bieden.”

De delicatessewinkel is geen alledaagse traiteurszaak. “Eigenlijk is de winkel een verlengde van het restaurant. In de winkel vind je meeneemgerechten die gemaakt zijn met dezelfde producten als wat op dat ogenblik op het menu staat. Op dit ogenblik zijn dat onder andere gerechten met handgepelde garnalen, in het wildseizoen zijn er wildgerechten. Alles is dus op het seizoen afgestemd.”

In de winkel zijn heel wat exclusieve producten te vinden. “De leverancier van de Belle-Iloise visconserven moesten we overtuigen met een bedrijfsfilm, eer we die producten hier mochten verkopen. De botervariëteiten die je in het restaurant ziet, komen van een ambachtelijke Franse botermaker en zijn nu ook in de winkel verkrijgbaar.”

 

In de houtoven worden quiches en pizza’s bereid.

Er is een aanbod aan Spaanse ibericoproducten en ook een houtoven, waarin Kris en Lieve quiches en kleine pizza’s bakken. “Lieve is een nicht van bakker Dellafaille uit Schoten, die hier enkele speciale broodvariëteiten levert.”

Het restaurant blijft de vertrouwde, hoogstaande Frans-Belgische keuken leveren. Savoury scoort 14,5/20 in de Gault-Millaugids. “Op een Michelinster hoop ik niet, al zou dat voor het team wel fijn zijn. We kunnen nog groeien. De ambitie is niet verdwenen.”

Kris Lavryssen broedt zelfs op nog meer plannen. In de wijnkelder ontvangt hij nu al groepen voor een private dining, maar in de toekomst kunnen hier ook wijnproeverijen, gecombineerd met aangepaste hapjes, worden georganiseerd. “Vernieuwen blijft belangrijk. Ik wil op mijn 65ste niet uitgedoofd zijn.”

Het restaurant en de winkel zijn open van woensdag tot zondag. De delicatessezaak is dan open van 10 tot 18u.

Spaanse topproducten in de koeltoog.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.