Nieuws Kempen Retie bant zwaar verkeer uit de dorpskern

Retie bant zwaar verkeer uit de dorpskern

Retie bant zwaar verkeer uit de dorpskern

zwaar verkeer retieVanaf morgen, 8 juni, zijn alle voertuigen die zwaarder zijn dan 7,5 ton verboden in het centrum van Retie. Nu nog maken veel vrachtwagens gebruik van de dorpskern om vanaf de afritten van de E34 hun weg richting Geel en Mol te vervolgen. Het zwaar verkeer moet voortaan verplicht de ringweg volgen.

De maatregel kadert in de verkeersleefbaarheid van het centrum en werd goedgekeurd tijdens de gemeenteraad van 29 maart jl. Het verbod geldt voor alle voertuigen die in beladen toestand zwaarder zijn dan 7,5 ton. Er werden borden geplaatst aan de grote invalswegen vanuit Mol, Geel, Turnhout en Arendonk. Enkel voor voertuigen die in dit gebied moeten laden en lossen, geldt een uitzondering.

Twee maanden geleden werd de ringweg doorgetrokken. Door de aansluiting van de Veldenstraat met de Europalaan wordt het doorgaand en zwaar verkeer langs die ringweg geleid.

Het valt trouwens een aantal inwoners op dat sinds de invoering van de kilometerheffing op de snelwegen, in de grensstreek veel meer vrachtwagens hun weg zoeken over de secundaire wegen om op hun bestemming te geraken.

Buurgemeente Arendonk voerde een aantal jaren geleden ook al een tonnagebeperking in voor het verkeer door het centrum.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.