Nieuws Kempen RoboJob lanceert automatiseringsconcept

RoboJob lanceert automatiseringsconcept

Modern storehouse

RoboJob lanceert automatiseringsconcept

In samenwerking met klanten heeft RoboJob uit Heist-op-den-Berg een nieuw automatiseringsconcept ontwikkeld: de Pallet-Load Series. Het concept is naar eigen zeggen heel eenvoudig en bestaat uit een robot, een of meerdere posities om de werkstukken te hanteren, een veiligheidsconcept en bediening via een industriële PC. Het concept heeft al proefgedraaid bij een aantal klanten, en nu de kinderziektes uit het systeem verdwenen zijn, is het bedrijf klaar om het breed te lanceren.

Toen de lock-down zich in het voorjaar aankondigde, vielen plots productiebedrijven stil.  Bedrijven die bedrijven die de afgelopen jaren hadden ingezet op automatisering, ontsprongen de dans.

Meer bestellingen sinds lock-down

“Vanuit heel Europa kregen we berichten van onze klanten,” vertelt ceo Helmut De Roovere.  “Onze klanten vertelden dat zij er dankzij hun RoboJob-systeem in geslaagd waren om toch te blijven produceren. Ook krijgen we sinds de zomer heel wat meer aanvragen vanuit heel Europa. Het aantal bestellingen zit stevig in de lift, ook van bedrijven die nog geen ervaring hebben met robots.”

Vandaag beschikt RoboJob een uitgebreide portfolio in CNC-Automatisering, om draai- en freesmachines te automatiseren.  Om onze klanten nóg beter van dienst te zijn, breiden we dit portfolio nog verder uit”, vertelt De Roovere.  “Met Pallet-Load focussen we ons dan ook op die bedrijven die nog geen of weinig ervaring hebben met robots.  Dankzij onze gebruiksvriendelijke software is de bediening kinderspel, en kan werkelijk iedereen hiermee aan de slag.”

In co-creatie

De nieuwe Pallet-Load Series kwam er in samenwerking met haar klanten.  “Heel wat innovaties en nieuwe producten ontstaan in co-creatie”, vertelt De Roovere.  “Onze klanten werken dagelijks met onze oplossingen, en heel vaak ontstaan nieuwe ideeën dan ook op de werkvloer.  De afgelopen jaren wisten we al meer dan 60 machines te automatiseren met een Pallet-Load oplossing.  Alle kinderziektes zijn er dan ook uit, en we kunnen het nu lanceren als een doorontwikkeld automatiseringsconcept.”

Al sinds 2007 bouwt RoboJob laagdrempelige en gebruiksvriendelijke oplossingen voor de automatisering van CNC-gestuurde draai- en freesmachines.  Het bedrijf werd opgericht door Helmut De Roovere en Luc De Ceuster en is sinds 2007 uitgegroeid tot internationaal marktleider.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.