Nieuws Kempen RoboJob stevent af op 200ste installatie

RoboJob stevent af op 200ste installatie

RoboJob stevent af op 200ste installatie

Luc De Ceuster en Helmut De Roovere

Luc De Ceuster en Helmut De Roovere

RoboJob uit Heist-op-den-Berg, specialist in het automatisch be- en ontladen van CNC-machines, hoopt nog voor de zomer de tweehonderdste installatie uit te voeren. Het bedrijf viert dit jaar zijn achtste verjaardag.

De onderneming vond zijn oorsprong in de stijgende loonkost en het moeilijk vinden van CNC-operatoren. Bij zusterbedrijf Aluro CNC kwamen sinds de economische crisis enkele pijnpunten boven, onder meer de terugval in de seriegrootte van bestellingen.  Klanten wilden niet alleen kleinere bestelvolumes, maar ook snellere levertijden en dit aan geplafonneerde prijzen. Zaakvoerders Helmut De Roovere en Luc De Ceuster zagen een markt in automatisatie. “Zo zijn we eerst van start gegaan met onze Turn-Assist die draaimachines automatisch belaadt en ontlaadt, en daar zijn ondertussen al drie modellen van. Daarnaast hebben we ook twee standaardoplossingen gebouwd voor het beladen en ontladen van freesmachines.”

RoboJob heeft samen met gerenommeerde partners de verkoop in handen in de Benelux, maar heeft nu ook partners daarbuiten: Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.

Zelf uit verspaning
“Ik denk dat ons succes voor een groot deel te danken is aan het feit dat we zelf uit de verspaning komen,” zegt Helmut De Roovere.  “Niet als machinefabrikant, niet als een ander soort leverancier, maar echt uit de verspaning. Dan weet je wat er leeft op de vloer en wat er daar van belang is. De robot dient een hulp te zijn voor de mensen die hun werk op een efficiënte maar aangename manier moeten kunnen uitvoeren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer