Nieuws Kempen RoboJob wil technische beroepen promoten

RoboJob wil technische beroepen promoten

RoboJob wil technische beroepen promoten

HEIST-OP-DEN-BERG – RoboJob, specialist in robotisering voor de maakindustrie, wil leerkrachten de komende weken warm maken om technische beroepen te promoten bij leerlingen.

“Het bezoek van leerkrachten en ondernemers uit de Zuiderkempen heeft alles te maken met de rol die RoboJob wil spelen bij het opnieuw aantrekkelijk maken van technische beroepen”, vertelt ceo Helmut De Roovere.

“Al van bij de start willen we er met RoboJob ons steentje toe bijdragen dat onze industrie opnieuw aantrekkelijk wordt voor jonge talenten.  Dat doen we niet enkel door saai, fysiek werk te laten overnemen door een robot, maar ook door onze leerkrachten wegwijs te maken in ons bedrijf en in de maakindustrie.”

Deze week worden er workshops georganiseerd voor leerkrachten uit het lager onderwijs en de eerste graad van het middelbaar onderwijs. “We willen hen leren hoe ze hun leerlingen weer warm kunnen maken voor het technisch onderwijs. We beginnen dus bij de bron”, aldus De Roovere.

“Als we de instroom van jong talent in onze industrie willen verhogen, moeten we potentiële kandidaten zo jong mogelijk aanspreken, en dat kan door hun leerkrachten mee te trekken in ons verhaal.  Het zou fantastisch zijn indien zij over enkele jaren horen dat hun oud-leerlingen in de maakindustrie aan de slag gegaan zijn!”

Voka

Op 14 november worden de deuren opengezet voor de leden van Voka Lokaal Zuiderkempen. Ze bezoeken het bedrijf en wonen er een netwerkevent bij. “Deze ondernemers zijn in feite allemaal ambassadeurs voor onze regio, en we zijn dan ook erg blij dat we hen welkom mogen heten.”

RoboJob bouwt robotisering voor de maakindustrie. Het bedrijf werd in 2007 opgericht door Helmut De Roovere en Luc De Ceuster.  Vandaag heeft RoboJob meer dan 60 mensen in dienst en is het in heel West-Europa actief.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.