Nieuws Kempen Roman Willems is klaar voor Vlaamse finale Jonge Ondernemer van het Jaar

Roman Willems is klaar voor Vlaamse finale Jonge Ondernemer van het Jaar

Roman Willems is klaar voor Vlaamse finale Jonge Ondernemer van het Jaar

Roman Willems

Roman Willems

Woensdagavond wordt de Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar verkozen. Met die award bekroont JCI Vlaanderen, Junior Chamber International, de succesvolste ondernemer tot en met 40 jaar. Voor de provincie Antwerpen verdedigt de 27-jarige Roman Willems, zaakvoerder van BOA Interior uit Kasterlee, de eer. Vorig jaar sleepte de 34-jarige Lieven Vanlommel, zaakvoerder van StarMeal uit Westerlo nog de Vlaamse titel in de wacht. Enkele dagen voor de finale brachten Made in Kempen en Gazet van Antwerpen beide Kempense ondernemers samen. De ontmoeting werd vooral een uitwisseling van ervaringen en ideeën voor de toekomst.

Lieven: “Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar worden, is voor mij echt wel positief geweest. Met die award op zak kom je op vele extra plekken. Dus dat is ook heel positief geweest voor StarMeal.” Roman: “Wij voelen bij Boa Interior ook echt wel het verschil bij de klanten, ook al gaat het enkel om de prijs in de regio Antwerpen. Er zijn nu architectenbureaus die contact hebben opgenomen, waar je anders niet makkelijk zou binnen geraken

Lieven: “Het succes van StarMeal is mijn eigen ambitie. Ik was heel jong en wou de grote namen in de sector aanvallen.”

Roman: “Ik heb het geluk dat mijn product makkelijk verkoopt, vooral ook via mond aan mond reclame. Ik ben nu vijf jaar bezig en vorig jaar realiseerden we een omzet van één miljoen euro.”

Lieven Vanlommel

Lieven Vanlommel

Lieven: “Ik dacht dat als het in België lukt, dan zal het in de rest van Europa ook wel lukken. Maar ik ben toen toch een paar keer met mijn kop tegen de muur gelopen.”

Roman: “De eerste jaren waren voor mij ook echt heel moeilijk. Ik ben jong en heb geen managersopleiding. Mijn ouders zijn geen ondernemers. Ik was gedreven en heb dus veel geleerd met vallen en opstaan.”

Roman Willems uit Kasterlee neemt het woensdag in de finale van de Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar op tegen de vier andere laureaten: Jeroen Beeuwsaert van Beeuwsaert Construct (West-Vlaanderen), Nele Van Damme & Koenraad Belsack van Upgrade Estate NV (Oost-Vlaanderen), Nico Van De Velde van Hotel Hungaria (Vlaams-Brabant) en Sven Martens van 2Pharma (Limburg).

Meer interessante uitspraken en passages uit het gesprek tussen beide jonge, Kempense ondernemers leest u maandag op de Made in Kempen pagina in Gazet van Antwerpen – editie Kempen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.