Nieuws Kempen Rondvraag Voka: 1 op 3 bedrijven beperkt zakenreizen

Rondvraag Voka: 1 op 3 bedrijven beperkt zakenreizen

Rondvraag Voka: 1 op 3 bedrijven beperkt zakenreizen

KEMPEN – Uit een enquête die Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen deed bij Mechelse en Kempense bedrijven die zaken doen met China blijkt dat één op de drie een tijdelijke stop zet op zakenreizen.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus. Het verbod gaat bij sommige ondernemingen zelfs verder dan enkel Azië of China. Sommigen kiezen voor een volledige internationale stop.

De ondernemingen in Mechelen en Kempen die van en naar China exporteren of importeren, vrezen zware gevolgen nu het Coronavirus almaar grotere proporties aanneemt. Van zij die rechtstreeks exporteren naar China, vreest één op de zes respondenten voor een daling van de export naar China. Eén op de zeven vreest zelfs voor technische werkloosheid door omzetverlies.

Ook voor wie invoert, zijn er gevolgen. Voor 25% van zij die aankopen in China, zijn Chinese componenten kritiek in de toeleveringsketen.

Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen zegt op haar website dat ze bedrijven zo volledig mogelijk wil blijven informeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer