Nieuws Kempen Rotary schenkt ruim 5.000 gelaatsschermen aan Zorgnet Icuro

Rotary schenkt ruim 5.000 gelaatsschermen aan Zorgnet Icuro

Rotary schenkt ruim 5.000 gelaatsschermen aan Zorgnet Icuro

REGIO – Serviceclub Rotary heeft 5.280 gelaatsschermen geschonken aan Zorgnet Icuro. Die kan ze verdelen in woonzorgcentra. De gift was mogelijk door de inzet van heel wat ondernemers in de regio Antwerpen en Turnhout. Het Kempense maatwerkbedrijf A-Kwadraat levert een cruciale bijdrage door de nabewerking en verpakking van de beschermingsmaterialen.

De Rotary Gelaatsschermen Actie, die eerder al 15.000 gratis face shields uitdeelde aan Coronahelden in de zorg, het onderwijs, jeugdbewegingen, thuisverpleging enz… heeft zopas weer een gift gedaan van ruim 5.000 gelaatsschermen. En er komt nog een schenking aan, want op dit moment zijn er nog eens 10.000 extra spatschermen in productie.

De Rotary Gelaatsschermen Actie is een gezamenlijk initiatief van 6 Rotary Clubs, 1 Rotaract club, vele vrijwilligers en 18 bedrijven uit de regio Antwerpen en Turnhout. Alle partners slaan onbaatzuchtig de handen in elkaar voor het goede doel.

“Om een grootschalige COVID-19 actie als deze succesvol te maken, heb je meer mankracht en budget nodig dan bij de initiatieven die Rotary gewoonlijk doet”, vertelt Alex Proost, voorzitter Rotary Antwerpen-Noord en initiatiefnemer van het project. “Gelukkig vonden we heel snel collega Rotary clubs, een heleboel vrijwilligers én lokale ondernemers bereid om dit project te steunen. Ik ben uiteraard fier op de resultaten die we tot nu toe hebben neergezet, maar ik ben vooral trots op het team dat dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.” De Rotaryclubs investeerden al meer dan 40.000 euro in dit project. De ondersteunende bedrijven en vrijwilligers zetten hoogtechnologisch materiaal, niche-expertise en gratis werkuren in en dat al 7 maanden lang.

A-Kwadraat

Het initiatief verzamelde intussen 26 professionele 3D-printers. 9 printers werden aangekocht, enkele printers werden in bruikleen genomen en dan zijn er nog sympathisanten die hun eigen 3d-printer inzetten om de productiecapaciteit te vergroten. Voor de nabewerking en verpakking schakelt Rotary sociaal maatwerkbedrijf A-Kwadraat in, dat vestigingen heeft in Turnhout en in Gierle.

 Mondmasker accessoires te koop

Behalve face shields worden ook handige mondmasker accessoires gemaakt. Het gaat onder meer om 3D-geprinte neusbruggen die voorkomen dat je bril aanslaat wanneer je een mondmasker draagt.

De organisatie biedt deze accessoires te koop aan voor 0,75 € / stuk. De opbrengst wordt volledig opnieuw geïnvesteerd om weer nieuwe grondstoffen aan te kopen voor het het  gelaatsschermen project.

Reageer op dit bericht

Sector
Dossier

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio