Nieuws Kempen Safety Product verkoopt in Uruguay eerste kreukelpalen buiten Europa

Safety Product verkoopt in Uruguay eerste kreukelpalen buiten Europa

Safety Product verkoopt in Uruguay eerste kreukelpalen buiten Europa

safety productSafety Product, dat deel uitmaakt van de Groep Maes uit Pulle, heeft zijn eerste zogenaamde kreukelpalen buiten Europa verkocht. Uit Uruguay kwam een bestelling binnen voor zestig palen. Wanneer de klant tevreden is, volgen er in januari nog eens zeventig.

“Dit is een mijlpaal voor ons bedrijf”, zegt directeur Carolien Willems. “De klant heeft ons leren kennen op een beurs in Amsterdam. We hebben gegevens uitgewisseld, een offerte gemaakt en daaruit is de bestelling voortgekomen. Het feit dat we nu in Uruguay kunnen verkopen, betekent dat er mogelijkheden zijn in heel de wereld. De verkoop is alleszins een opsteker voor onze agent in Brazilië, die actief bezig is, zo ook voor onze agent in Chili.”

Safety Product bracht in 2009 de kreukelpaal, ook nog ZIPpole genoemd, op de markt. Het gaat om een stalen mast voor openbare verlichting die bij een aanrijding mee buigt en zo de klap opvangt voor de inzittenden en het aanrijdende voertuig afremt. Op die manier redt de paal levens. De productie gebeurt via een eigen automatische productielijn in Lokeren. De palen worden momenteel in negen Europese landen verkocht.

Missionariswerk
“Het blijft missionariswerk”, legt de directeur uit. “De schuld bij een aanrijding tegen een paal wordt steevast bij de automobilist gelegd, terwijl iedereen weet dat dat lang niet altijd het geval is. We zouden overheden en zelfs meer burgemeesters uit onze eigen buurt moeten overtuigen om de kreukelpaal op te nemen in lastenboeken voor wegenwerken, niet alleen in een bocht maar ook op een recht stuk. De verkoop in Uruguay geeft ons de stimulans om hiermee verder te doen.”

Bij Safety Product werken zes mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer