Nieuws Kempen Sam & Elly maken van elk kinderfeest een unieke beleving: “Met enkele muisklikken is alles geregeld”

Sam & Elly maken van elk kinderfeest een unieke beleving: “Met enkele muisklikken is alles geregeld”

Sam & Elly maken van elk kinderfeest een unieke beleving: “Met enkele muisklikken is alles geregeld”

GROBBENDONK – Ouders die met de handen in het haar zitten omdat de verjaardag van hun 6 tot 12-jarige zoon of dochter eraan komt, kunnen een prettig verjaardagsfeestje met vriendjes thuis nu in een mum van tijd regelen. ‘Sam & Elly’ biedt online thema- en feestkoffers te huur aan, gekoppeld aan spelletjes en knutselpakketten. “Geen frustatie en onnodig tijdverlies meer”, zegt Inge De Mey uit Bouwel (Grobbendonk).

Inge is de mama van Sander (11) en Eline (13). “Als de kinderen jarig waren, wilde ik die steeds verrassen met een spetterend en uniek feestje. Aan ideeën was er geen gebrek maar die ideeën omzetten in de praktijk was niet zo eenvoudig. Het was vaak lang zoeken in het aanbod van webshops of fysiek winkels bezoeken voor ik alles gevonden had. Dat moet toch anders kunnen”, dacht Inge en ze begon thematische feestkoffers samen te stellen voor kinderfeestjes.

Voor kinderen van 6 tot 9 is er de themakoffer Cowboys maar men kan ook kiezen voor Ridders, Piraten of Indianen. Kinderen tussen 9 en 12 kunnen onder meer gaan voor Astronauten, Grote Meiden of Stoere Jongens. In de koffers voor de jongste kinderen zitten steevast verkleedpakken maar ook allerlei attributen.

“We voegen er ook spelletjes aan toe die tijdens het feestje kunnen gespeeld worden en die ook met het thema te maken hebben”, legt Inge uit. “De kinderen meenemen in het spel is de taak van Sam en Elly. Dat zijn twee figuren, afgeleid van de namen van mijn eigen kinderen, die de nodige uitleg geven. Ook over de knutselpakketten die we aanbieden.”

Het principe is éénvoudig. “Het volledige aanbod staat op de website. Je kan een themakoffer reserveren en vervolgens moet je die enkel komen afhalen en terugbrengen. We willen de beleving totaal maken. Dat wil zeggen dat we ook uitnodigingen hebben, passend in het gekozen thema, net als bedankkaartjes achteraf. Moet het huis nog wat extra versierd worden? Geen probleem, we hebben ook speciale ballonnen en aangepaste tafeldecoratie.”

Grote meiden en astronauten

Sam & Elly werd opgestart in 2020 maar door de coronacrisis duurde het nog een jaar voor er opnieuw kinderfeestjes werden georganiseerd. “De themakoffer Grote Meiden, doet het bijzonder goed”, weet Inge. “In dat verhaal is Elly vastbesloten om naar een fuif te gaan, hoewel ze hiervoor nog veel te jong is. De gasten op het verjaardagsfeest moeten samen de uitdaging aangaan om het toch klaar te spelen.” De themakoffer Stoere Jongens doet het minder goed, maar daar staat de themakoffer Astronauten tegenover. In dat verhaal is de sleutel van de kast met ruimtepakken zoek geraakt. Voor de huur van een themakoffer betaal je gemiddeld 65 euro.

Escape-opdracht

Inge heeft nog toekomstplannen. Sam & Elly hebben ook een Escape-opdracht die je kan downloaden. “Het verhaal gaat over een directeur die vergiftigd werd, de kinderen worden opgesloten in zijn bureau en moeten eruit geraken door raadsels en puzzels op te lossen. De nieuwe koffer die we binnenkort lanceren is een vervolg op de Escape. Dan gaan Sam & Elly samen met de kinderen op zoek naar wie de directeur vergiftigd heeft.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.