Nieuws Kempen Schoner broertje voor Knik- en Rollmops

Schoner broertje voor Knik- en Rollmops

Schoner broertje voor Knik- en Rollmops

Bij Gebroeders Geens in Hoogstraten rolt er sinds kort een nieuw ‘mopsje’ van band. De Knikmops 140 is de nieuwste telg uit de familie van veelzijdige, compacte machines, en hij is klaar voor de toekomst.

 

Gebroeders Geens is een op-en-top Kempens familiebedrijf dat wereldwijd hoge ogen doet gooien met zijn handige, wendbare en oersterke machines. Met een Kempens-nuchtere kijk vertelt Marleen Geens, dochter van een van de stichters, met trots over de nieuwste telg uit hun familie.

Lage emissie

“De Knikmops 140 is het antwoord van Gebroeders Geens op de uitdaging van Stage V. Dat is de nieuwe emissienorm vanuit de EU, die bepaalt dat machines van een bepaald gewicht een aangepaste roetfilter moeten hebben. Onze Knikmops 130 is al jarenlang een gekende publiekstrekker. Hij is zo efficiënt en compact gemaakt dat er geen ruimte is voor extraatjes. En zeker niet voor een roetfilter die zo groot is als kleine brandblusser.”

“We moesten dus op zoek gaan naar alternatieven en mogelijkheden. We kunnen nu met trots zeggen dat onze 140 helemaal klaar is voor de Stage V-normen. Hij is een beetje zwaarder geworden, maar tegelijk kan de machine ook meer heffen.” Gebroeders Geens heeft tijdig geparticipeerd op de uitdaging van de lage emissiezones. “Mogelijk komt er binnen relatief korte tijd een kentering, en mag je enkel nog met een roetfilter bepaalde steden binnen. En net in steden met weinig werkruimte zijn onze ‘mopsen’ op hun best.”

Kempisch exportproduct

Gebroeders Geens wil machines leveren die kwaliteitsvol en future-proof zijn. De eerste machine was de Rollmops. Hij is ontwikkeld door de twee broers Geens om stratenmakers bij te staan in hun harde labeur. En de tweede machine kon knikken, vandaar de Knikmops. “Veel klanten noemen hun machine bijna liefkozend ‘ons mopske’.”

En die klanten zijn voornamelijk tuinaannemers, landbouwers en industriële bedrijven. Het bedrijf heeft veel afzet in Vlaanderen en Nederland, maar kan ook veel machines exporteren naar Frankrijk, Duitsland, Spanje, de Scandinavische landen en zelfs naar de US.

Lokale verankering

Gebroeders Geens heeft intussen 50 werknemers bij zich werken, en zowat de hele familie is intussen actief in het bedrijf. De vraag naar knikladers zit in stijgende lijn, vooral door tuinaannemers die hun werk afgelopen jaar stevig zagen toenemen. “We zijn enorm aan het groeien, en zijn hierdoor op zoek naar veel extra handen. We hopen dat mensen uit de streek de weg naar ons vinden.”

“Op dat lokale aspect zijn we echt fier. Voor de bouw van de machines komen de platen langs de ene kant binnen, en langs de andere kant komen de machines weer buiten. Werkelijk alles gebeurt hier in huis. En wat hier niet kan, gebeurt op maximum 3 km van de deur.”

 

 

 

 

Nieuw van Gebroeders Geens – Knikmops 140
Gebroeders Geens, bekend van Rollmops en Knikmops, maakt al meer dan 30 jaar lichte en compacte machines, die je zoals een Zwitsers zakmes, handig kan meenemen en voor verschillende taken kan inzetten.

Begin 2021 doet een nieuw model zijn intrede, de Knikmops 140. Onder de motorkap? De Yanmar motor 3TNV88C met een motorvermogen van 27.5 kW of 37 pk. Dit model heeft veel weg van zijn voorganger de Knikmops 130, een rijklaargewicht van 1600 kg en een maximale hoogte van 1.97 m.

Grootste voelbare verschil zit hem in de hefcilinder. Deze is extra sterk en geeft de machine een maximale hefkracht van 1600 kg. Voeg daar een werkhydrauliek debiet van 48 l/min met maximale druk van 180 bar aan toe en je hebt een machine die oneindig veel aanbouwdelen kan torsen en bedienen.

Aan de buitenkant vallen vooral de stevige all-terrain banden op, die de Knikmops 1,35 meter breed maken.

Stage V

De machine is erop voorzien dat de regeneratie van de roetfilter tijdens het werk gebeurd, waardoor de chauffeur enkel op de hoogte moet blijven van onregelmatigheden. Dat kan via het eenvoudige digitale dashboard. Dus
ondanks de vernieuwingen blijft deze Knikmops eenvoudig en vlot bedienbaar voor iedereen.

Zo blijven de basiswaarden van Knikmops gemakkelijk overeind. Compact, multifunctioneel en duurzaam. Het compacte stalen chassis is robuust en ontwikkeld voor stevige arbeid. Zo kan de arbeider zich werkelijk laten ondersteunen door de helpende hand van de Knikmops.

De ontwikkelingen staan niet stil bij Gebroeders Geens, Belgisch machineproducent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.