Nieuws Kempen Schoonbroers openen sport- en kinesistenpraktijk Alpha Sport & Kine

Schoonbroers openen sport- en kinesistenpraktijk Alpha Sport & Kine

Klaas Van Wuytswinkel (links) en Ignace Van Gils. Foto Bart Van den Langenbergh

Schoonbroers openen sport- en kinesistenpraktijk Alpha Sport & Kine

BEERSE, TURNHOUT – Klaas Van Wuytswinkel (29) en zijn schoonbroer Ignace Van Gils (30), beiden uit Turnhout, openden in de Lindenlaan in Beerse met Alpha Sport & Kine een gloednieuwe sport- en kinesistenpraktijk. “Naast de kinesitherapie bieden wij ook sportscreenings, loopanalyses, bikefitting, inspanningstesten, personal training en groepslessen aan”, legt Klaas Van Wuytswinkel uit.

Schoonbroers Klaas Van Wuytswinkel en Ignace Van Gils, beiden afgestudeerd als kinesithereapeuten, kwamen aan de spreekwoordelijke familietafel op het idee om de handen in mekaar te slaan. Ze specialiseerden zich allebei ook in manuele therapie of kraken en in dry needling, een behandelmethode van spieren met een naald. De jonge kinesitherapeuten zijn zelf gepassioneerd door allerlei sporten, waaronder wielrennen, fitness en lopen.

Actieve aanpak

In de Lindenlaan in Beerse vonden ze een geschikt gebouw om samen een sport- en kinesistenpraktijk te starten. Onder de benaming Alpha Sport & Kine staan Klaas en Ignace paraat om niet alleen gewone kinesitherapie aan te bieden maar ook allerlei sportgerelateerde behandelingen.

“Kinesitherapie bestaat al lang niet meer uit alleen maar masseren. Als je last hebt van je rug, kan je hier zeker komen revalideren, maar we zijn voorstander van een meer actievere aanpak”, legt Ignace Van Gils uit. “Sportievelingen die bijvoorbeeld de Iron Man willen aanvatten, kunnen hier aan performancetraining komen doen. Door bepaalde oefeningen uit te voeren, word je beter in de sport die je beoefent. Klaas en ikzelf begeleiden ook de spelers van de A-ploeg van voetbalclub KVV Vosselaar. We zijn bij elke wedstrijd ter plaatse maar zij kunnen in Beerse ook komen revalideren.”

Ignace Van Gils legt naast de gewone kinesitherapie de focus vooral op personal training en inspanningstesten. Klaas Van Wuytswinkel is deels bezig met bikefitting of het afstellen van een fiets op de eigenschappen van je lichaam. Hij baatte voordien in Turnhout ook al een bikefit studio uit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.