Nieuws Kempen Schoonmaak Kempen houdt vast personeel aan het werk dankzij extra diensten

Schoonmaak Kempen houdt vast personeel aan het werk dankzij extra diensten

Schoonmaak Kempen houdt vast personeel aan het werk dankzij extra diensten

RIJKEVORSEL – Schoonmaak Kempen slaagt erin om zijn vast personeel aan de slag te houden, ook nu de veiligheidsmaatregelen voor de corona-epidemie van kracht zijn. Het bedrijf uit Rijkevorsel is daarvoor wat andere schoonmaakactiviteiten beginnen aanbieden waarbij het personeel nauwelijks in contact komt met andere mensen. Het jonge bedrijf is ook gestart met een extra afdeling ramenwassen.

Zo’n anderhalf jaar geleden startte onderneemster Kim Bogaerts met Schoonmaak Kempen. Het werd een succesverhaal met ondertussen 25 werknemers, van wie de helft vast op de loonlijst staat. Het bedrijf koos er bewust voor om zoveel mogelijk te blijven werken. “Het is een moeilijke periode, maar voor ons was het als team belangrijk te blijven functioneren en vooral onze klanten dezelfde service en kwaliteit te bieden. Het was ons personeel zelf ook dat absoluut wilde blijven werken. Uit een bevraging door een extern bureau scoorden we 9,4 op 10. Wij hebben ook helemaal géén ziekteverzuim.”

Schoonmaak Kempen heeft daarom bekeken hoe het aan de slag kan blijven en tegelijk strikt alle veiligheidsmaatregelen na te leven die te maken hebben met de coronacrisis. Dat is gelukt door onder meer de uurroosters aan te passen, zodat de schoonmaakploeg aan het werk kan wanneer het bij de klant rustig is. Ook werken de schoonmakers met handschoenen die ze geregeld vervangen en wassen en ontsmetten ze hun handen meermaals per dag. De medewerkers zitten alleen in de auto van en naar hun opdracht. Alle werkmateriaal wordt gewassen op 90° C. Materialen worden niet uitgewisseld, behalve dan grotere machines die voor en na gebruik gereinigd en gedesinfecteerd worden.

Horecakeukens desinfecteren

Met het in achtnemen van deze regels focust Schoonmaak Kempen zich nu vooral op die activiteiten die nu goed uit te voeren zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld over het reinigen van leegstaande horecapanden en het desinfecteren van keukens met stoomreiniging en specifieke producten. Ook kan Schoonmaak Kempen uit de voeten met het buiten reinigen van rolluiken, dakgoten, opritten en zonnepanelen.

UItbreiden

Kim Bogaerts

Kim Bogaerts: “Ik wil absoluut de structuur in mijn bedrijf behouden en dat kan als onze vaste medewerkers continu aan de slag blijven. Er is ook een leven na corona en eenmaal de crisis voorbij is, wordt het ongetwijfeld weer alle hens aan dek. Met Schoonmaak Kempen gaan we voor een win-win situatie door de klanten én de medewerkers te helpen. Daarom zoeken we continu naar nieuwe groeimogelijkheden. In januari zijn we nog gestart met de afzonderlijke entiteit Ramenwas Kempen. Voor de nabije toekomst denken we ook aan een afdeling voor het reinigen van voertuigen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.