Nieuws Kempen Schranshoeve wint ‘Het Beste Terras van Vlaanderen’-award: “Gevierd met wagyu-hamburgers”

Schranshoeve wint ‘Het Beste Terras van Vlaanderen’-award: “Gevierd met wagyu-hamburgers”

Schranshoeve wint ‘Het Beste Terras van Vlaanderen’-award: “Gevierd met wagyu-hamburgers”

VORSELAAR – Het terras van de Schranshoeve in Vorselaar liep donderdagavond helemaal vol met klanten die de verkiezing van het terras tot ‘Het Beste Terras van Vlaanderen 2022’ mee kwamen vieren. De prijs was ook een beetje de verdienste van de klanten zelf, want 645 bezoekers stemden de horecazaak naar de overwinning. Er werd lekker gegeten en gedronken.

De wedstrijd ‘Het Beste Terras van Vlaanderen’ is een initiatief van Symo Parasols ter gelegenheid van hun negentigste verjaardag. Iedere Vlaamse horecazaak met een terras kon zich voor deze wedstrijd registreren en de klanten oproepen om tijdens de zomermaanden een stem uit te brengen. In elke Vlaamse provincie werd één winnaar aangeduid. Voor de provincie Antwerpen is dat dus de Schranshoeve in Vorselaar geworden.

De laureaat mocht in samenwerking met Duvel een overwinningsfeest organiseren, dat voor een stuk plaatsvond onder een door Symo Parasols gepersonaliseerde terrasparasol. Daarnaast is er de eeuwige roem om de eerste ‘Beste Terras van Vlaanderen’-award in de wacht te slepen. “Al de mensen die op onze zaak gestemd hebben, waren uitgenodigd om mee te komen vieren”, zegt Maxime Van Opstal van de Schranshoeve.

“Ruim tweehonderd mensen daagden op en genoten zichtbaar. Onze koks hadden bovendien gezorgd voor 100% Belgische wagyu-hamburgers. Dat is een van de toppers op onze kaart. Verwacht je aan een flink stuk gehakt met gebakken ui, sla, Postelkaas en een sauske in een huisgemaakt broodje.”

Boomstamtafels

Maar waarmee maakt het terras van de Schranshoeve dan het verschil? “Alle aspecten zijn belangrijk”, meent Maxime. “We hebben gezorgd voor heel veel groen en planten op ons terras, dat sowieso in een groene omgeving is gelegen. Er is ook variatie in het meubilair. We hebben klassieke tafeltjes, maar er staan ook gezellige loungezeteltjes. Groepen kunnen dan weer terecht aan lange boomstamtafels. Daarnaast is er uiteraard de aangename bediening”, knipoogt Maxime.

Volgend jaar vindt een nieuwe editie van de wedstrijd plaats. Ook dan neemt Symo Parasols, sinds 1932 fabrikant van sterke parasols voor professionele gebruikers, de organisatie op zich.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.