Nieuws Kempen Selfie Center houdt werknemer spiegel voor

Selfie Center houdt werknemer spiegel voor

Selfie Center houdt werknemer spiegel voor

selfie center vhgDe selfie, een foto van jezelf, het is een heuse trend bij gebruikers van smartphones. Dat idee heeft hr-dienstverlener Motmans-Van Havermaet vertaald naar een nieuw traject voor loopbaanbegeleiding.

“In een organisatie die snel evolueert, zijn ook de mensen en de teams voortdurend onderhevig aan veranderingen. Om in te spelen op alle uitdagingen moeten medewerkers over een flinke portie veerkracht beschikken”, lezen we in de nieuwsbrief van Motmans-Van Havermaet, de tak binnen Groep Van Havermaet Groeneweghe die zich toelegt op loopbaanbegeleiding, werving en selectie.

„We hebben een methodiek ontwikkeld waarmee werknemers zichzelf kunnen ontdekken, en op basis daarvan hun carrière kunnen sturen,” vertelt Geert Motmans aan onze collega’s bij Made in Limburg. “In het Selfie Center gaan onze loopbaanbegeleiders aan de slag met oefeningen, vragenlijsten en andere tools om de ‚selfie’ op te bouwen. Zo krijgt de medewerker een portret aangereikt waarmee hij nieuwe inzichten over zichzelf opdoet: zijn eigen talenten, verbeterpunten, toekomstdromen, enzovoort.”

Het Selfie Center biedt een reeks van tools die als resultaat een interessant zelfbeeld oplevert, dat de basis kan vormen voor een persoonlijk ontwikkelingsplan. Het plan kan als leidraad voor een continue leerproces gebruikt worden, of kan deel uitmaken van een functionerings- en evaluatiebeleid door de leidinggevende.

Het Selfie Center dient niet alleen om te testen of werknemers binnen hun huidige bedrijf of functie gelukkig zijn. “De overheid stimuleert via loopbaancheques ook individuele werknemers om loopbaanbegeleiding te volgen,” weet Motmans. “Zo kan dus eigenlijk iedereen die overweegt naar een andere sector, bedrijf of functie over te stappen, zichzelf eens grondig op de rooster leggen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt, Herentals
Hasselt

Motmans en Partners realiseert overname

HR-dienstverlener Motmans & Partners, met kantoren in Herentals, Antwerpen, Hasselt, Diegem, Eindhoven en Lommel, heeft Plug.in Office overgenomen. Het Hasseltse bedrijf… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer