Nieuws Kempen Servettenproducent Gautier-Intocel krijgt FSC-label

Servettenproducent Gautier-Intocel krijgt FSC-label

Servettenproducent Gautier-Intocel krijgt FSC-label

ServettenDe producent van papieren servetten en placemats Gautier-Intocel uit Beerse mag voortaan het FSC-label op zijn producten plaatsen. Het label geeft aan dat het gebruikte papier afkomstig is van hout uit een duurzaam beheerd bos. “We focussen meer en meer op de retailsector en zij eisen het FSC-label”, zegt zaakvoerder Tom Gautier.

Gautier-Intocel realiseert het merendeel van zijn omzet in de horeca maar wil zijn markt uitbreiden. Daarmee is het al goed op weg. “Sedert dit jaar werken we voor verschillende retailers waarvan de twee grootste goed zijn voor het beleveren van onze producten in meer dan duizend winkelpunten in acht Europese landen. Aanvankelijk ging het om projectgebonden opdrachten, maar sinds de tweede helft van dit jaar zitten we standaard in het gamma”, legt Tom Gautier uit.

Duurzaam produceren
Om voor de ‘grote jongens’ te werken is duurzaam produceren een noodzaak. “De consument is daar meer en meer mee bezig en dus willen de retailers gecertificeerde producten. Binnen datzelfde thema van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bekijken we momenteel ook de mogelijke plaatsing van zonnepanelen”, zegt Gautier. Het bedrijf wil nog een stap verder gaan. “Samen met een leverancier bekijken we het gebruik van 100% gerecycleerd papier. Dat wordt in onze sector nog maar weinig gebruikt hoewel de vraag ernaar stijgt, vooral vanuit de horecaketens. De eerste testen zijn gebeurd en we zullen het resultaat binnenkort introduceren bij onze klanten.”

Gautier-Intocel stelt een15-tal te werk, die in drukke periodes worden aangevuld met interimarbeiders.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer