Nieuws Kempen Silvermedal richt sportieve pijlen op Nederland

Silvermedal richt sportieve pijlen op Nederland

Silvermedal richt sportieve pijlen op Nederland

Sportkledingmerk Silvermedal van Sport & Fit Distribution wil na 7 jaar in België de grens oversteken. Het Brechtse bedrijf baat intussen ook 2 winkels aan onze kust uit.

Zaakvoerder Peter Vermeiren van Silvermedal is zelf al ruim 20 jaar actief in de branche van de sportkleding, waarvan 15 jaar bij een grote internationale speler. “In 2012 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht, Sport & Fit Distribution, en ons eigen merk in de markt gezet, Silvermedal. Speerpunt zijn onze perfecte pasvormen en het feit dat wij niet alleen focussen op 16- tot 24-jarigen maar ook op sportieve 40-plussers. We bieden ook sportkledij voor wie een maatje meer heeft.”

Als aanvulling op de verkoop van Silvermedal aan sportwinkels over heel België, opende Peter in 2012 in Blankenberge een eerste Sport4U-winkel. Die verhuisde in 2015 naar een eigen pand in dezelfde gemeente. Een jaar later opende een tweede winkel in Nieuwpoort. “We verkopen uiteraard Silvermedal maar ook andere merken. We hebben momenteel een 5-tal medewerkers, in de zomer verdubbelt dat aantal.”

Stappen zetten
In België bouwde Silvermedal op 7 jaar tijd naar eigen zeggen een sterke reputatie en merkpositionering op. “Dat vertaalt zich onder meer in een jaarlijks groeiende omzet. Sinds kort richten we ook onze pijlen op Nederland. Die markt is meer gestructureerd dan de Belgische, met onder meer enkele inkoopverenigingen. We verwachten dan ook daar op korte termijn stappen te kunnen zetten.”

Hoe beleeft Silvermedal de concurrentie met sportgiganten zoals Nike en Adidas? “Qua omvang of bekendheid moeten we natuurlijk het onderspit delven. Maar als kleiner merk focussen wij op onze sterktes, die grote merken niet kunnen bieden. Denk aan kort op de bal spelen van vragen die uit de markt komen en rekening houden met opmerkingen van winkeliers. In functie daarvan zijn we in staat om onze collecties voortdurend bij te sturen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer