Nieuws Kempen Sint Dimpna inspireert tot twee nieuwe Geelse lekkernijen

Sint Dimpna inspireert tot twee nieuwe Geelse lekkernijen

Sint Dimpna inspireert tot twee nieuwe Geelse lekkernijen

GEEL – Bakker Peter Steurs en zijn vrouw Astrid Clonen presenteren samen met de Stad Geel twee nieuwe Geelse dranken: het Sint-Dimpna elixir en de Sint-Gerebernus koffielikeur. Beide dranken zijn door Peter en Astrid ontwikkeld op vraag van het stadsbestuur voor de vijfjaarlijkse Dimpnadagen. Die Dimpnadagen zijn weliswaar door corona uitgesteld naar 2021, maar het elixir en de koffielikeur zijn nu al voorgesteld. “Daar zijn ze te lekker voor”, stellen de initiatiefnemers.

De Geelse patroonheilige Sint-Dimpna wordt elke vijf jaar extra in de bloemetjes gezet tijdens de Dimpnadagen. Die zouden dit jaar in mei plaatsvinden, maar het coronavirus besliste daar anders over. De festiviteiten zijn een jaar uitgesteld naar 2021.

In het kader van de Dimpnadagen had het Geelse stadsbestuur bij monde van schepen Nadine Laeremans aan Peter Steurs en zijn vrouw Astrid Clonen de vraag gesteld om een nieuw streekproduct te ontwikkelen ter ere van Dimpna. Peter en Astrid zijn op dat vlak niet aan hun proefstuk toe en bedenken regelmatig nieuwe lokale producten: de Geelse saffraanmoppen, het Dimpnakoekje, Geelse hartjes en recent nog de uilskuikens in chocolade zijn ook al lekkernijen van hun hand. En met hun eigen ‘Yellow Gin’ bewezen ze ook met drank uit de voeten te kunnen.

Aan de uitgebreide collectie worden nu het Sint-Dimpna Elixir en de Gerebernus koffielikeur toegevoegd. Gerebernus was de biechtvader van Sint-Dimpna. Het elixir bevat toetsen van gember, limoen, sinas, vanille, anijs, iriswortel en bergalsem. Er zijn weinig suikers aan toegevoegd. De koffielikeur is een gedistilleerde drank met een zachte koffiesmaak die je als borrel kan drinken, of die als smaakmaker kan dienen in gerechten. Beide dranken hebben een alcoholpercentage van 21%.

Het Sint-Dimpna Elixir en de Gerebernus koffielikeur zijn verkrijgbaar in de bakkerij van Peter en Astrid en de stad zal de dranken ook schenken tijdens activiteiten gelinkt aan haar patroonheilige.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.