Nieuws Kempen Sioux bundelt krachten met CCM

Sioux bundelt krachten met CCM

Sioux bundelt krachten met CCM

Sioux en CCM_smallSioux en CCM bundelen de krachten en vormen hiermee het grootste onafhankelijke technische systeemhuis van de Benelux. Waar CCM een krachtige speler is op het gebied van mechatronische systemen, is Sioux (met ook vestiging in Herentals) dat in het domein van embedded systemen. Samen worden ze een innovatieve technologiepartner met meer dan 400 multidisciplinaire ingenieurs. CCM wordt opgenomen in de Sioux Group.

Gezamenlijk kan nu het gehele palet van technologie consultancy tot en met complete productontwikkeling, productie en life cycle management worden aangeboden aan klanten. Door de krachtenbundeling ontstaat een marktleidende partij voor ontwikkeling van complete hightech producten en -systemen waarbij software een steeds belangrijker onderdeel vormt. Zowel CCM als Sioux zijn broedplaatsen voor innovatieve oplossingen. Met de bundeling wordt de integrale afstemming van mechanica, optica, fysica, dynamica, elektronica, wiskunde en software tijdens het productcreatieproces geoptimaliseerd. Kerncompetenties hierbij zijn onder meer precisietechnologie, (motion) control engineering, vacuümtechnologie en hybride aandrijvingen, maar ook machinebesturing, beeldverwerking, gebruikersinteractie, remote services en mobile apps.

Sioux heeft ook de spin-off bedrijven van CCM overgenomen. LumiByte maakt het MuScan product, een apparaat om snel en automatisch bacteriën te kunnen detecteren zoals salmonella, legionella en MRSA. MediSpirit maakt het Whistler product, een unieke longfunctie tester om bijvoorbeeld comfortabel en nauwkeurig astma te kunnen detecteren bij zowel baby’s, kinderen als volwassenen.

Door de versterking met CCM verbetert Sioux haar positie in de markt en ontstaat een uitgebalanceerd portfolio van klanten in de life science & health, semicon, agro & food,  automotive, image & printing, consumer electronics & telecom, professional equipment manufacturing en traffic, transport & infrastructure industrie.

Hans Duisters: “Sioux is er op gericht om veelzijdig en afwisselend werk van zowel lokale als internationale opdrachtgevers naar de Brainport regio toe te halen. Deze regio is een toptechnologieregio van wereldfaam en de maakindustrie is een van de belangrijkste pijlers hierin. Eén baan in R&D levert nog eens tien banen in productie, toelevering en service op.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer