Nieuws Kempen Geelse installateur promoot oplossing voor eigenaars zonnepanelen

Geelse installateur promoot oplossing voor eigenaars zonnepanelen

Geelse installateur promoot oplossing voor eigenaars zonnepanelen

De Geelse installateur van zonnepanelen Belgian Solar zet in op het promoten van slimme batterijen bij eigenaars van zonnepanelen. Sinds het grondwettelijk hof de afspraken rond de terugdraaiende teller vernietigde, zitten veel eigenaars met de handen in het haar. Een thuisbatterij zou een oplossing kunnen bieden.

Voor de ruim 100.000 eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter vervalt het systeem van de terugdraaiende teller over enkele weken. Als midden februari het arrest van het Grondwettelijk Hof  in het Staatsblad gepubliceerd wordt, vervalt een voordeel waar veel eigenaars op gerekend hadden.

Het nieuws inspireerde Belgian Solar om nog meer in te zetten op slimme batterijen, om het overschot aan energie thuis op te slaan. “Met een slimme batterij kan je eenvoudig een energieopslag creëren voor de zonne-energie vanop je dak,” klinkt het, “daardoor moet je minder elektriciteit van het net halen.”

Het is een geïntegreerd energieopslagsysteem dat hoge prestaties, superieure betrouwbaarheid en veiligheid biedt. Het opslagapparaat combineert micro-omvormers, batterij en verbonden technologie om zonne-energie op te slaan.” De slimme batterij is modulair. Dat betekent dat je meerdere batterijen aan elkaar kan koppelen, afhankelijk van de behoefte.

Belgian Solar is een onafhankelijke installateur van zonnepanelen, en heeft zijn kantoren in het Officenter in Geel, in de Kleinhoefstraat.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Kempen

Energie+ groeit uit zijn dak

Energie+ uit Gierle kijkt ambitieus vooruit, en breidt zijn kantoren uit. Het bedrijf is gespecialiseerd in de plaatsing van sanitair,… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse
Beerse

Groene toets voor horecaterrassen

BEERSE - Plantrent Events investeert extra in plantenverhuur voor horecaterrassen, en hoopt op een verdubbeling van het aantal klanten hierin.… Lees meer