Nieuws Kempen Slimme studenten zoeken Kempense bedrijven

Slimme studenten zoeken Kempense bedrijven

people working in modern office

Slimme studenten zoeken Kempense bedrijven

Zowat 100 laatstejaarsstudenten van de opleiding Handelswetenschappen aan de UHasselt zwermen volgend voorjaar uit naar de bedrijfswereld. In het kader van hun stage krijgen ze de opdracht om een uitdagend management-vraagstuk in hun stagebedrijf op te lossen. “Omdat we veel studenten uit de Kempen hebben, zoeken we momenteel naar Kempense ondernemingen die doorgedreven en onderbouwd advies goed kunnen gebruiken”, zegt decaan Piet Pauwels, die trouwens zelf in Geel zijn uitvalsbasis heeft.

“De bedrijfsstage is een belangrijk onderdeel van onze opleiding Handelswetenschappen”, zegt Piet Pauwels, decaan van de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen. “We zijn de enige Vlaamse universiteit die in alle afstudeerrichtingen deze praktijkervaring aanbiedt. Gedurende 28 dagen (spreiding mogelijk) werken de studenten in en voor een bedrijf om een specifiek probleem of opportuniteit te onderzoeken. Als masterstudenten hebben ze de bagage om wat complexere vraagstukken uit te werken. Dit gebeurt in diverse domeinen, zoals accounting, finance, marketing, logistiek, enzovoort.”

De ondernemingen die de afgelopen jaren een stageplaats hebben aangeboden, zijn enthousiast over de samenwerking. “Dat blijkt uit de evaluatiemomenten”, aldus Piet Pauwels. “Ze geven aan dat ze als KMO of start-up nergens anders zo’n doorgedreven en onderbouwd advies kunnen krijgen. Het hoge niveau en de toegevoegde waarde vinden ze opmerkelijk. Ook de flexibiliteit van de studenten -en van de universiteit- wordt erg gewaardeerd. De deelnemende bedrijven tekenen dan ook vaak opnieuw in voor de volgende jaargang met één of meerdere stageplaatsen.”

De UHasselt is nog op zoek naar enkele Kempense ondernemingen die in de lente van volgend jaar een masterstudent willen ontvangen. “Voor studenten die in de Kempen wonen, is het interessant om in de eigen regio een stageplaats te vinden”, aldus nog Pauwels. “Vandaar onze oproep. Wie zich kandidaat stelt, mag rekenen op een maatgerichte ondersteuning.”

Alle informatie is terug te vinden op deze website.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer