Nieuws Kempen Smet Group dubbel genomineerd voor Trends Gazellen 2021

Smet Group dubbel genomineerd voor Trends Gazellen 2021

Smet Group dubbel genomineerd voor Trends Gazellen 2021

Maar liefst twee bedrijven van de Smet Group in Dessel zijn genomineerd voor de Trends Gazellen 2021: Smet Tunnelling en Smet F&C. De dubbele nominatie valt in de categorie Grote Bedrijven voor de provincie Antwerpen. De Trends Gazellen zijn bedrijven die bestempeld worden als een inspirerend rolmodel voor anderen.

“Het was een uitdaging om vorig jaar met de coronamaatregelen verder te groeien. We hebben veel en positief overlegd met vakbonden, en een Task Force opgericht”, vertelt ZoĆ« Wittebrood van Smet Group. “Zo konden we tamelijk normaal verderwerken zonder al te veel oponthoud.”

Verankerd in Kempen

De rijke geschiedenis van het op-en-top Kempens familiebedrijf begint in 1900, als Alfons Smet drinkwaterputten gaat boren. Het bedrijf neemt vandaag een grote site in op het bedrijventerrein Stenehei in Dessel. Intussen staat de vierde generatie van de familie Smet aan het roer van de groep. Wim en Dirk Smet taan samen aan het roer.

Kopenhagen

Smet Tunnelling doet grote boorpersingen voor water- en nutsvoorzieningen. Het bedrijf werkt al enkele jaren aan een groot project in de Deense hoofdstad Kopenhagen, waar Smet 3 grote tunnels moest boren om hemelwater beter op te vangen en de stad te vrijwaren van wateroverlast. Met het tunnelling-bedrijf werkt Smet vaak ver over de landsgrenzen.

Smet F&C zorgt voor funderingen bij bouwwerken zoals appartementsgebouwen en parkings.

Talent van eigen bodem

Bij de Smet Group werken vandaag 550 mensen. “Ons bedrijf kiest ervoor om met talent uit de Kempen te werken, en engageert zich ook om hen rechtstreeks aan te nemen. 95% van de mensen waarmee we werken, staan op onze pay-roll. We investeren veel in opleidingen, om de interne kennis verankerd te houden in ons bedrijf en in de Kempen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.