Nieuws Kempen Smet Group groeit én toont zich solidair met eventsector

Smet Group groeit én toont zich solidair met eventsector

Smet Group groeit én toont zich solidair met eventsector

DESSEL – Smet Group breidt uit en zoekt nieuwe collega’s. Het Kempens familiebedrijf wierf vorig jaar al 80 nieuwe mensen aan. Het komende jaar wil het dit getal verdubbelen.

Smet Group is een familiebedrijf met zo’n 450 werknemers dat al sinds 1900 gespecialiseerd is in ondergrondse technieken. “Corona krijgt ons niet klein. De corona crisis is een uitdaging”, stelt  gedelegeerd bestuurder Wim Smet. “Respectvol overleg en samenwerking met onze collega’s en onze vakbondsafgevaardigden hebben ervoor gezorgd dat we verder konden blijven werken op een veilige manier met minimaal oponthoud. Zo blijven we in deze uitdagende tijd groeien om een gezonde toekomst uit te bouwen voor onze collega’s. We blijven ook investeren in de toekomst, met bijvoorbeeld opleidingen in het bedrijf, door ontwikkelingsprogramma’s aan te bieden aan onze collega’s maar ook door te investeren in infrastructuur. Dit jaar hebben we een nieuwe hal gebouwd voor de divisie Elektromechanica. Die is de voorbije 5 jaar maar liefst met 50% gegroeid.”

Solidair

Helaas zijn er andere bedrijven die door de coronacrisis slechter af zijn. De problemen in de eventsector en acties zoals de “Sound of Silence” oproep, zijn ook bij Smet Group niet onopgemerkt gebleven. “Wij zouden graag onze steun tonen door de handen in elkaar te slaan. Daarom stellen we een initiatief op. Wij stelden verschillende bedrijven uit de evenementensector voor om tijdelijk een deel van hun personeel en zo ook de personeelskosten over te nemen. We zijn bereid om techniekers, podiumbouwers en vele andere profielen, die momenteel thuis moeten blijven, werk aan te bieden voor zolang ze zelf willen. Zo hopen we de evenementensector te ondersteunen zodat ze volgend jaar er terug volop voor kunnen gaan. Om dit initiatief op poten te zetten ging ons hr-team spreken met onze buren. Graspop! Dat festival zorgt ieder jaar voor een hoop tewerkstelling. Denk maar aan techniekers, podiumbouwers, elektriciens en nog veel meer. Zij werden dit jaar allemaal werkloos door overmacht. Hierin willen wij verandering drengen en andere Kempense bedrijven en hun werknemers een hand reiken.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.